Genomineerd voor de 100% NL Awards!

18 November 2014

Genomineerd voor de 100% NL Awards!

In juli 2006 werd radiozender 100% NL opgericht, een radiozender die ik een warm hart toedraag. Niet alleen omdat zij  veel betekenen voor de Nederlandstalige muziek maar ook omdat de waardering die ik voor 100% NL heb, wederzijds voelt.

Stem nu op de 100% NL Awards!


100% NL heeft een unieke positie verworven tussen de vele radiozenders die ons land rijk is. Ze worden erg goed beluisterd, het magazine dat ze uitgeven loopt uitstekend en inmiddels is hier ook 100% NL TV aan toegevoegd. 100%NL draait bijna uitsluitend Nederlandse producten waarvan minimaal 70% ook nog eens in het Nederlands. Nederlandstalige muziek is sinds halverwege de jaren ’90 aan een opmars begonnen en 100% NL zorgt er met hun programmering voor dat de liefde voor Nederlandstalige muziek levend blijft. Niet voor niets stemmen enorm veel mensen waaronder ik, geregeld hun radio af op deze zender!

Nieuwe liedjes hoor je vaak als eerste bij 100% NL. Bijzonder vind ik dat je ook vaak liedjes hoort die geen grote hit zijn geweest en bij het grote publiek dus minder bekend. Door deze airplay maakt het publiek kennis met een aantal van deze minder bekende juweeltjes. Dat kan ik alleen maar toejuichen!

Ieder jaar reikt 100% NL de 100% Awards uit en in het verleden heb ik al vaker een award mogen winnen. Eerder mochten Krystl en ik elkaar over en weer verrassen met nominaties voor 100% NL en dat leverde een leuke situatie op want we wisten dit niet van elkaar. In 2010 won ik de award voor ‘Artiest van het Jaar’, voor 2013 kreeg ik de award voor ‘Album van het Jaar’ voor mijn album ‘Duizend Spiegels’ maar ook ontvingen we met de Voice-coaches een award voor ‘Hit van het Jaar’ voor ‘One Thousand Voices’.

Onlangs nog ontving ik uit handen van Sven Kramer een bijzondere oeuvre-award waar ik erg trots op ben. En ook nu ben ik weer genomineerd voor een 100% NL Award in de categorie ‘Artiest van het Jaar’. In totaal zijn er vier categorieën, ‘Artiest van het Jaar’, ‘Album van het Jaar’, ‘Hit van het Jaar’ en de categorie ‘Doorbraak van het Jaar’. Voor de eerste drie categorieën zijn er ieder 10 genomineerde en voor de laatste categorie 5 genomineerden. Stemmen kan tot 4 januari via de website en de Facebookpagina van 100% NL. Natuurlijk zou ik graag op 3 februari in Club Ziggo deze award in ontvangst willen nemen maar… dat is aan jullie!Wat ik te gek vind is dat Sjors van der Panne, mijn kandidaat bij The Voice of Holland, nu al is genomineerd voor de award ‘Doorbraak van het Jaar’ en wat gun ik het Sjors. Bij de eerste tonen van zijn auditie was ik al verkocht. Sjors raakte me direct met zijn bijzonder mooie stemgeluid en de manier waarop hij zingt. Bij The Clash van afgelopen vrijdag hoorde ik de zaal bijna de adem inhouden toen Sjors begon te zingen en wat maakt me dat trots! Voor Sjors is het helemaal geweldig dat hij nu genomineerd is. Jaren heeft hij zo hard gewerkt en nu begint hij daar de vruchten van te plukken. Als jullie gaan stemmen, denken jullie dan ook aan Sjors? Ik gun hem dit zo!
Alvast bedankt!


Groetjes,

Marco