Genomineerd voor een Edison Pop 2020

06 December 2019

Genomineerd voor een Edison Pop 2020

De nominaties voor Edison Pop 2020 zijn bekend gemaakt. Ik ben zo ongelooflijk blij en trots dat ik, samen met John Ewbank, Armin van Buuren en Davina Michelle, genomineerd ben in de categorie ‘Song‘ met onze bijzondere samenwerking ‘Hoe Het Danst’.

De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland, wordt al sinds 1960 uitgereikt en viert in 2020 haar 60-jarig jubileum. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De prijs, bestaande uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d’Hont, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Grammy Award, de Duitse Echo Award en de Franse Victoire. Het is dus niet zomaar een prijs, maar eentje die je als artiest heel graag in ontvangst neemt.
En ook al heb ik al aardig wat beeldjes in mijn bezit, deze erkenning van de vakjury is heel mooi en bijzonder om te krijgen. Daar kan je geen genoeg van krijgen, haha!

De prestigieuze prijzen gaan naar producties van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury.
Naast voorzitter Menno de Boer (Radio 538), heeft de jury bestaande uit Daniel Dekker (Radio2), Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux), Robert Haagsma (muziekjournalist), Fernando Halman (FunX), Max van Bossé (Paradiso) en Sophie Keyzer (Qmusic), op basis van kwaliteit en artistieke waarde een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld.
In de categorie Song ben ik genomineerd samen met Danny Vera en Duncan Laurence.

Ik vind het geweldig om te zien dat Maan ook genomineerd is voor een Edison. Zij heeft meegedaan aan The Voice of Holland en maakte deel uit van Team Borsato. Ik ben zo trots op haar!  Ze is enorm gegroeid en heeft inmiddels haar eigen succesvolle carrière.
Alle genomineerden in de verschillende categoriën vind je hier.

Ik zou het geweldig vinden om deze nominatie te verzilveren en de Edison voor ‘Hoe Het Danst’ mee te mogen nemen naar huis.
Op 10 februari tijdens een besloten evenement zullen de Pop Edisons worden uitgereikt.
Ik zal dus nog even geduld moeten hebben!

Groetjes,

Marco