Gerrie en Julia naar de FINALE!

14 December 2013

Gerrie en Julia naar de FINALE!

Vanavond was de halve finale van The Voice of Holland en man man man wat was het spannend! Het begon met een fantastische opening, de kerstsingle van alle kandidaten. Een heerlijke song die meteen de sfeer bepaalde. Hoewel het een serieuze competitie is, gaat het natuurlijk vooral om genieten. En dat kon je horen!
Dit jaar was voor het eerst het element ‘crossbattles’ toegevoegd aan de halve finale. Dat betekende dat een kandidaat tegenover een kandidaat van een andere coach moest strijden om zijn of haar plekje in de finale veilig te stellen.
Via een loting werd besloten dat Trijntje als eerste mocht kiezen welke van haar kandidaten ze wilde inzetten en tegen wie. Zij zette Wudstick in tegen mijn Gerrie. Oei, dat was wel even slikken, zeker voor Gerrie. Wudstick is al weken een publiekslieveling en een van de kanshebbers voor de overwinning.
Gelukkig gaat Gerrie altijd uit van haar eigen kracht. Nadat Wudstick zijn Nederlandse vertolking van Adele’s ‘Tot dat jij mijn liefde voelt’ had gezongen, mocht Gerrie het podium betreden. Ze zong haar lied ‘Hall of fame’ vol overtuiging en wat was ik trots! Ik heb Gerrie vaker betrouwbaar en steady genoemd, daarnaast is ze gedreven, professioneel en een harde werker. Ze tankt steeds meer zelfvertrouwen en waar ze eerder vooral een prima zangeres was, is ze nu steeds meer een echte artieste. Heel allround ook, ze kan eigenlijk alle songs moeiteloos zingen. 
De uitslag was wel serieus spannend. Kijk, Gerrie had het geweldig gedaan en ze is misschien wel de meest onderschatte zangeres in deze competitie. Ik vind dus dat ze absoluut een plek in de finale verdient. Maar ze stond wel tegen Wudstik, de man wiens auditie en zeker ook zijn battle, met niets te vergelijken was. Een bijzonder getalenteerd vocalist die veel respect afdwingt.
Ik kon de balkjes met percentages wel vooruit kijken, zo graag wilde ik het! En uiteindelijk bleek Gerrie met 51% van de stemmen Wudstick te hebben verslagen!
Gerrie Dantuma staat volgende week in de finale! YES! Daarna mocht ze haar single ten gehore brengen, ‘Beneath Your Beautiful’ klonk ook helemaal te gek!De tweede battle was die van Julia uit Team Borsato tegen Cheyenne uit Team Ilse. Cheyenne is een gevaarlijke tegenstander, die wisselend presteert maar vorige week liet zien ook enorm te kunnen knallen. Haar song ‘Formidable’ stond afgelopen week op #1 in iTunes. Daarbij was ze een ‘steal’ ze had haar battle destijds van Nicole verloren, die nu al niet meer in de competitie zat. Heel onopvallend manouvreerde ze zich elke week een ronde verder en terecht, want ze is een bijzonder talent. Iemand om rekening mee te houden, maar ook iemand waarvan ik dacht dat Julia het aan zou moeten kunnen.
Julia mocht beginnen en zong Empire State of Mind. Na haar Blind Audition zong ze nog een fragmentje van dit liedje, nadat ik haar gesmeekt had nog iets te laten horen. Ik vond dat ze deze song met volle overtuiging nog een keer moest kunnen brengen. En dat deed ze! Ik hoorde over de tribune ook een zucht van herkenning gaan. Oh ja, dit is Julia, we weten het weer, wat is zij toch te gek!

En dan weer die zenuwslopende telling. De percentages lopen op, waar stagneert het? En toen bleek dat ook Julia haar battle gewonnen had! Mán, wat was ik blij! Nou had ik Julia al beloofd, dat ze ongeacht wat de avond zou brengen, mee op tour zou mogen. Ik neem haar mee het land in, mee naar alle vier de Ziggo Domes, ik neem haar mee naar Curaçao! Dat ze haar battle ook won en zich een plekje naar de finale had gezongen vond ik fantastisch! Ook Julia mocht haar single doen, en zong het gevoelige Age, waarmee ze duidelijk maakte dat ze in de finale thuishoort!
 


Dat betekent dat ik gewoon met twéé kandidaten in de finale sta! Ik ben ongelofelijk trots en blij dat ik met deze meiden naar de laatste ronde mag! Voor mijn team kon de avond toen al niet meer stuk maar het was nog niet afgelopen want er volgde nog twee superspannende battles! Mitchell uit Team Ilse stond tegenover Jennifer uit Team Ali. Jennifer zette de zaal letterlijk en figuurlijk in vuur en vlam met het nummer Set Fire To The Rain maar het publiek koos voor Mitchell. Mitchell liet daarop zijn prachtige single ‘In The Arms Of A Woman’ horen. Vervolgens was het tijd voor de laatste battle, de laatste battle ging tussen Shirma uit team Trijntje tegen Jill uit team Ali. Jill zong het wonderschone ‘Toen ik je zag’ en Shirma deed een gooi naar de overwinning met ‘You’ve got a friend’. Het was een zware wedstrijd die uiteindelijk gewonnen werd door Jill. Haar finale single is een liedje van mijn album ‘Zien’, namelijk ‘Als alle lichten zijn gedoofd’. Ze zong het spectaculair! 

Wat een enerverende avond! En wat ben ik ongelofelijk trots en blij dat mijn meiden gewoon allebei door zijn naar de finale!
En nu gaan we natuurlijk door voor de winst 🙂
Maar daar hebben we wel hulp bij nodig!

Help je mee? Want je kunt nu de finale singles downloaden en die downloads tellen dubbel mee volgende week.

Download de single ‘Age’ van Julia hier: https://itunes.apple.com/nl/album/age-from-voice-holland-single/id780931495

Download de single ‘Beneath Your Beautiful’ van Gerrie hier: https://itunes.apple.com/nl/album/beneath-your-beautiful-from/id780555379
En nu… weekend!
Overigens zijn alle coaches en finalisten zondag te gast bij Life4You!

Groetjes,

Marco