Gerrie & Julia naar Halve Finale #TVOH!

08 December 2013

Gerrie & Julia naar Halve Finale #TVOH!

Afgelopen vrijdag vond de vierde Live Show van The Voice of Holland seizoen 4 plaats, en ik ging deze show in met drie sterke talenten. Märel, Julia en Gerrie waren de drie kanjers die de sterren van de hemel zongen om zich een plekje in de halve finale toe te eigenen.

Dinsdag waren we naar Amsterdam afgereisd waar ik een verrassing voor de meiden had. Laura Jansen en Eva Simons, twee Nederlandse zangeressen met Internationale successen, waren bereid naar hen te luisteren en vervolgens enkele tips en tricks te geven. Zowel Gerrie, Julia als Märel waren erg onder de indruk van deze dames en hoewel ik hoge verwachtingen van Laura en Eva had, deden ze het nog veel beter dan ik had gehoopt. Ze legden onmiddellijk de vinger op de zere plek, zagen het unieke talent van ieder van mijn kandidaten heeft en konden op inspirerende en motiverende wijze enkele adviezen geven. Eva raakte zelfs ontroerd toen Julia zong!

Na het repeteren op donderdag, startten we vol goede moed aan de generale repetities op vrijdagmiddag. Iedere kandidaat mag zijn song dan doen, in showkleding en met het licht wat er die avond ook zal zijn. Ook de aan- en afkondigingen worden dan gerepeteerd en je kunt niet overnieuw beginnen als het mis gaat, we doen immers alsof het live is om alles goed te kunnen checken. Team Borsato zat in het laatste deel van de show en nadat Gerrie haar liedje gerepeteerd had was iedereen geweest. 

Volgende week zijn de cross-battles. En de samenstelling van deze battles zouden vrijdag na de show worden opgenomen. We wilden dat dus eind van de middag ook een keer repeteren zodat het voor alle kandidaten en coaches duidelijk zou zijn. Er werden vier flightcases het podium opgereden, alle kandidaten stonden op het podium en ook de coaches stonden er. Hoewel het podium erg groot is en er voldoende ruimte is voor al deze mensen inclusief de crew, begrijp ik het heel goed dat in een moment van onoplettendheid Gerrie zich vergiste in de omvang van het podium. Ze stond aan de zijkant en deed een stap achteruit, daardoor viel ze ongeveer anderhalve meter naar beneden, op de harde vloer. 

Grote schrik bij iedereen, we stonden er immers allemaal met onze neus bovenop. Gerrie verloor voor korte tijd het bewustzijn maar kwam gelukkig al snel bij en was ook goed aanspreekbaar. Wel had ze een aantal plekken op haar lijf die erg pijnlijk waren, wat natuurlijk niet zo gek is na zo’n klap. Voor de zekerheid werd Gerrie meegenomen in de ambulance naar het ziekenhuis waar foto’s werden genomen, maar er werd gelukkig geen breuk geconstateerd. Een paar uur voor ze moest optreden was Gerrie weer in Studio 22, vastberaden om haar liedje te zingen! De act die we in petto hadden was helaas niet mogelijk met de pijnklachten die ze had, maar met haar stem was gelukkig niets aan de hand. We waren allemaal klaar voor Liveshow 4!


Team Borsato begon met Märel, die haar versie van de Cupsong deed. Het leuke aan Märel is dat ze zich nog wel eens druk wil maken, iets wat niet alleen bij haar leeftijd maar ook een beetje bij haar persoonlijkheid hoort, maar zich uiteindelijk altijd kan herpakken. Ze kan opeens onzeker worden over de keuze van het liedje, haar kleding, de act, eigenlijk over alles. Gelukkig nooit over haar coach, haha, want samen krijgen we haar zelfvertrouwen altijd weer terug waar hij hoort! Ook nu was dat het geval, waardoor ze straalde op het podium en overduidelijk genoot van alles en iedereen. Ze deed het dan ook geweldig!Julia, die we tot nu toe niet zonder gitaar hadden gezien, moest haar geliefde instrument voor één keer achter de coulissen laten en zat op de piano van Jeroen Rietbergen toen ze ‘All of me’ van John Legend zong. Zo breekbaar, zo echt, zo puur, zowel in het publiek, als thuis op de bank en in de rode stoelen raakten mensen geëmotioneerd. Gerrie was de hekkensluiter van deze avond. Met een verantwoorde dosis pijnstillers achter haar kiezen, maar met vooral een hoge dosis adrenaline die veel artiesten hebben zodra ze het podium betreden, zong ze de sterren van de hemel. Vorige week drukte ik me wat onhandig uit toen ik het Friesland-effect noemde. Ik bedoelde niet dat alleen de Friezen stemmen, ik weet echt wel beter, wilde de loyaliteit van de Friezen juist eren. Maar ik kreeg reacties vanuit het hele land, want uiteraard was er ook in de andere provincies veel gestemd. En terecht! Terwijl Gerrie haar versie van ‘Unconditionally’ zong wist ik dat het vanavond opnieuw het geval zou zijn. En na het tellen van de stemmen bleek dat Gerrie inderdaad de meeste stemmen naar zich toe gezongen had en dus verzekerd is van een plek in de halve finale.  Daarna mocht ik als coach beslissen wie ik mee zou nemen van de overgebleven twee talenten. Hoewel Märel het fantastisch heeft gedaan en ik bijzonder trots ben op de stappen die ze gemaakt heeft en hoe ver ze in deze competitie is gekomen, hoefde ik over deze keuze niet heel lang na te denken. Julia is voor mij van de buitencategorie, ik kan me de halve finale zonder haar niet voorstellen!

Komende week gaan we weer keihard werken. Want het wordt dit keer nog spannender! Met de crossbattles in het vooruitzicht ligt alles weer open. Iedere kandidaat moet nu strijden tegen een kandidaat uit een ander team. Beiden doen een eigen liedje, maar de kandidaat met de meeste stemmen gaat door naar de finale! Als coach betekent dat dat je niemand meer zelf mee mag nemen, het publiek beslist! Het betekent ook dat je als coach met geen, een of zelfs twee kandidaten in de finale kan komen. De echte talenten, de sterkste deelnemers blijven dus over.

In de stemmen tellen ook de downloads van deze mee! Je kunt jouw favoriete kandidaat dus helpen door haar liedje te downloaden via iTunes.


Voor Julia’s gevoelige ‘Alle Of Me’ klik je hier: https://itunes.apple.com/nl/album/all-me-from-voice-holland/id774929159?i=774929244Voor Gerries indrukwekkende ‘Unconditionally’ klik je hier: https://itunes.apple.com/nl/album/unconditionally-from-voice/id774929739?i=774929769We zijn allemaal heel erg benieuwd!Groetjes,

Marco