Geslaagde BBQ met #TeamBorsato!

25 August 2014

Geslaagde BBQ met #TeamBorsato!

Aanstaande vrijdag begint het nieuwe seizoen van The Voice of Holland weer. Inmiddels zijn de opnamen voor the Blind Auditions al achter de rug wat betekent dat de teams allemaal al compleet zijn. En ik kan jullie vertellen dat ik ook dit jaar weer aangenaam verrast ben over het muzikale niveau van de kandidaten, er doet weer ongekend veel talent mee, en jawel, ook #TeamBorsato is dit jaar goed vertegenwoordigd!

Je hebt het me vast wel eens horen zeggen: ‘Eens Team Borsato, altijd Team Borsato’. Dit is niet zomaar een kreet, ik probeer al mijn kandidaten zo goed mogelijk te steunen in hun muzikale ontwikkeling. Ze kunnen altijd bij me terecht met vragen, voor tips of als ze mijn hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld het promoten van een album of een single.
 


Ik heb dus nog regelmatig contact met veel van mijn kandidaten, met de één natuurlijk wat intensiever dan met de ander, maar ik vind het belangrijk om mijn rol als coach serieus te nemen.  Het is natuurlijk ook gewoon leuk om elkaar eens in de zoveel tijd weer even te zien, en onder het genot van een hapje en een drankje gezellig wat bij te praten. Niet alleen voor mij en de kandidaten maar ook voor de kandidaten onderling.
 
Na het succes van vorig jaar besloot ik daarom ook dit jaar een BBQ bij mij thuis te organiseren voor alle talenten van alle seizoenen van Team Borsato. Wederom splitste ik het op in één dag voor alle Voice Kids en één dag voor de volwassenen. De kandidaten uit het nieuwe seizoen kwamen allemaal een uurtje eerder zodat we nog even wat tijd hadden om elkaar wat beter te leren kennen. Ook dat vind ik belangrijk, even aan elkaar snuffelen, wat uitgebreider kennismaken. Rond 14.00 uur arriveerden de overige kandidaten en niet veel later werd de BBQ aangestoken. De hele middag werden we  getrakteerd op allerlei lekkers (zoals diverse salades, stokbrood, vlees, vis en fruit) en op prachtige live muziek, welke de kandidaten zelf verzorgden door de microfoon in handen te nemen en elkaar te begeleiden op gitaar of keyboard. Ook Jada en ik hebben ons liedje ‘Samen Voor Altijd’ gezongen. Buiten dat was er ook vermaak in de vorm van diverse springkussens, een trampoline, een suikerspinnenkraam en kon je elkaar uitdagen om het langst te blijven zitten op de rodeostier.
Bij The Voice Kids mochten Ayoub en Vajèn een emmer ijswater over me heen gooien, onder luid gejuich van de andere kandidaten voor de IceBucketChallenge voor ALS. Het was een groot succes, het filmpje vind je op mijn Facebook!
 


En wat hebben we het getroffen met het weer! Op een enkele bui na is het beide dagen de hele middag droog gebleven en scheen zelfs het zonnetje een flink aantal uren.
Ik vond het ontzettend leuk om veel van mijn kandidaten weer even te hebben gezien en gesproken. Sommigen zijn nog steeds volop bezig in de muziekindustrie waar anderen inmiddels een andere baan of hobby hebben gevonden. Iedereen heeft echter passie voor muziek gemeen en heeft in hetzelfde team het Voice of Holland avontuur beleefd. Wat ik ook wel leuk vond is dat veel kandidaten van verschillende seizoenen, waaronder dus ook het nieuwe seizoen, elkaar al kenden uit het circuit en elkaar dan op deze manier en in deze setting weer ontmoetten.


Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik van deze dagen net zo heb genoten als de kandidaten.
Volgend jaar houden we dus absoluut weer een BBQ!
 
Groetjes,


Marco.