Gezellige BBQ met Voice kandidaten!

21 August 2013

Gezellige BBQ met Voice kandidaten!

Vanaf volgende week vrijdag, 30 augustus, starten de uitzendingen van the Blind Auditions van The Voice of Holland weer op RTL4 en kan heel Nederland op vrijdagavond weer aan de buis gekluisterd zitten om te kijken hoe de nieuwe talenten van het vierde seizoen het er vanaf brengen.
Voor televisiekijkend Nederland begint het Voice avontuur nu pas, maar voor alle coaches en talenten is het al enkele maanden geleden begonnen. Kandidaten hebben zich tenslotte eerst op moeten geven, vervolgens auditie moeten doen voor het Talpa team om te horen te krijgen of ze wel of niet door mogen naar The Blind Auditions. En dan heb je dat spannende moment, je officiële blinde auditie. Draaien er één of meerdere coaches?

Voor de coaches was het ook dit seizoen weer af en toe nog een behoorlijke onderlinge strijd om de talenten binnen te halen. Soms ben je net op zoek naar die ene stem, of denk je iemand gewoon beter te kunnen begeleiden omdat jouw team een dergelijk talent nog niet heeft. De coaches hebben hun teams inmiddels helemaal compleet en dat betekent dat ze hun kandidaten graag wat beter willen leren kennen. Ik zeg altijd eens team Borsato, altijd team Borsato dus bedacht ik het plan om de kennismaking van mijn nieuwe kandidaten te combineren met een soort reünie van alle kandidaten uit de eerdere seizoenen van Team Borsato in de vorm van een barbecue bij mij in de achtertuin. Op de ene dag werden alle kandidaten van The Voice Kids uitgenodigd en op de andere dag die van The Voice of Holland.

 

De dag begon met het arriveren van de nieuwe kandidaten. Kandidaten waarvan we uiteraard in dit stadium de naam nog niet mogen noemen, hun liedjes niet mogen verklappen en al zeker niet kunnen verraden hoeveel talent ze hebben en hoe hoog mijn verwachtingen liggen, haha! Maar dat het geweldige kandidaten zijn waar ik veel vertrouwen in heb, dat mag duidelijk zijn. Zij kwamen aan het begin van de middag waardoor we elkaar eerst even een uurtje voor onszelf hadden. In dit uurtje kon ik het één en ander vertellen over het programma, konden de kandidaten al hun vragen stellen, maakten we nader kennis en uiteraard zijn we ook op de foto zijn gegaan. Waar de kandidaten in het begin nog wat zenuwachtig en onwennig waren was de sfeer al heel snel ontspannen, alsof we nooit anders doen!

Gezellig zittend in het gras maakte iedereen kennis met elkaar en enige tijd later sloten de kandidaten van de eerdere seizoenen aan. De aanwezigheid van Leontine en mijn kinderen en de komst van Jeroen Rietbergen en natuurlijk Ton Dijkman maakte het gezelschap compleet.
Niet alleen is het leuk voor de kandidaten om mij weer te zien, voor mij is het net zo leuk om mijn eerdere kandidaten weer te zien en te horen waar ze allemaal mee bezig zijn en hoe hun carrières verlopen. De nieuwe kandidaten hebben de eerdere kandidaten uiteraard allemaal op televisie kunnen volgen en kunnen hen dus gemakkelijk aanspreken over hun ervaringen en voor tips. Naast ontzettend leuk en gemoedelijk was het daardoor ook nog eens een leerzame middag.

Natuurlijk werd al snel de barbecue aangestoken en werd er gesmuld van de lekkerste sateetjes, garnaalspiesjes, hamburgers enzovoorts. Er was voor iedereen wel wat lekkers bij. Waar de kinderen konden genieten van de aanwezige springkussens, het airhockey spel, het vier op een rij, de tafeltennistafel, etc. werd voor de kandidaten van de volwassen editie de piano naar buiten gereden en gitaren gepakt waardoor zij heerlijk hebben gejamd. Daarbij hebben niet alleen verschillende deelnemers maar ook ik een liedje ten gehore gebracht. Het ging heel gemoedelijk, kandidaten uit verschillende seizoenen begeleidden elkaar, het was eigenlijk gewoon één groot feest.

Ik heb op deze manier ook mijn nieuwe kandidaten wat beter leren kennen en de verwachtingen die ik van hen had wat betreft hun talent zijn eigenlijk allemaal goed. Dat betekent dat sommigen al bijzonder ver zijn in de ontwikkeling van hun talent, waarbij het een kwestie is van wat bijschaven en -sturen. Er zijn ook een aantal kandidaten die nog aan het begin zitten van hun ontwikkeling, waarbij dus ook wat meer sturing vereist is. Maar ook dat vind ik juist ontzettend leuk! Misschien zijn diegene nog niet zo ver om een finaleplaats te bemachtigen, maar ook deze kandidaten zullen het komende seizoen enorm veel gaan leren en een zeer bijzondere ervaring rijker zijn. Dat staat buiten kijf.

Het was in ieder geval ontzettend gezellig, het eten was heerlijk en het weer, ondanks dat de voorspellingen anders voordeden, prachtig. 
Een weekend vol gelach, muziek en gezelligheid.
Lieve allemaal, bedankt allemaal voor jullie komst. Dit was zéker voor herhaling vatbaar! 

Groetjes,

Marco