Gezichten van Aruba geopend!

03 June 2017

Gezichten van Aruba geopend!

Op 1 juni mocht ik samen met Raymond Rutting de expositie ‘Gezichten van Aruba’ openen. Mijn eerste foto-expositie, best spannend dus!
Nadat we in februari 8 dagen op het mooie Aruba waren geweest en fantastische plaatjes hadden geschoten begon het uitzoeken van de foto’s. Een enorme klus, want ik wilde zoveel mogelijk diverse foto’s laten zien. Uiteindelijk hadden Raymond en ik ieder 25 stuks om in art’otel amsterdam te plaatsen.
 


Op de dag van de opening was natuurlijk mijn vrouw erbij maar tot mijn vreugde ook heel veel gasten, waaronder John Ewbank, Trijntje Oosterhuis, maar ook topfotograaf William Rutten, alsmede Humberto Tan, Winston Gerschtanowitz, Cyntia Boll, Kim Feenstra en Paulien Huizinga van ‘Het Perfecte Plaatje’. Ontzettend fijn als zoveel mensen tijd vrijmaken in hun agenda om een kijkje te komen nemen. 
Nadat de openingsspeech was gedaan waarbij One Happy Island terecht geprezen werd mocht ook Raymond een woordje doen waarbij hij een sterke kant van me benoemde. Namelijk doorgaan totdat ik de goede foto heb. En dat klopt, ik ben er zelfs voor ín een plas gaan liggen, haha. Ook ik mocht de microfoon ter hand nemen en vertelde hoe bijzonder het is om te mogen exposeren, te werken op Aruba en samen te werken met mijn leermeester Raymond Rutting.
Daarna hebben we met zijn drieën op de knop gedrukt waardoor het doek omhoog ging en ‘Gezichten van Aruba’ officieel werd geopend!
 


Van verschillende objecten, situaties en mensen hebben Raymond en ik foto’s gemaakt, maar ieder vanuit een andere invalshoek.
En daardoor vertelt iedere afbeelding ook een eigen verhaal. Ik heb zoveel mogelijk fotodisciplines laten zien en ik geloof dat dat aardig gelukt is. Ik heb veel mensen gesproken en ze waren onverminderd enthousiast, om verlegen van te worden. En zo heerlijk om op deze wijze mijn passie te kunnen delen!

Willen jullie ook een kijkje nemen naar mijn foto’s als debutant en natuurlijk die van Raymond, de expositie is tot eind augustus gratis te bewonderen in art’otel amsterdam (tegenover het Centraal Station).
Er is ook een leuke actie gaande waarbij je een fotoboek kunt winnen waar de foto’s van Raymond en mij in zullen staan.
Neem een selfie bij de foto die jij het leukste vindt van Raymond en mij en plaats je foto op Social Media met de hashtag #gezichtenvanaruba. Je maakt dan automatisch kans op het luxe fotoboek (vanzelfsprekend gesigneerd) dat eind dit jaar uitkomt. 


 
Ik ben razend nieuwsgierig wat jullie van de foto’s vinden. Laten jullie mij het weten?
 
Groetjes,

Marco