Gouden Harp uitgereikt!

05 March 2009

Gouden Harp uitgereikt!

Gisteren vond het BUMA Harpengala plaats. Tijdens dit bijzondere gala worden Zilveren en Gouden Harpen uitgereikt aan Nederlandse artiesten. De avond werd opgeluisterd door diverse artiesten begeleid door het Metropole Orkest.

De Zilveren Harp is bedoeld om jonge scheppende of uitvoerende artiesten te bekronen die al een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse lichte muziek hebben geleverd, maar waarvan de jury verwacht dat zij nog een grote toekomst voor zich hebben. 

De Gouden Harp is de hoogste onderscheiding die door Buma Cultuur wordt uitgereikt. Het is een oeuvreprijs bestemd voor muziekauteurs en artiesten die zich in hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek. 

De Zilveren Harp heb ik zelf nooit gewonnen, helaas, want het is een prachtige aanmoedigingsprijs! Maar in 1998 won ik zelf wel een Gouden Harp, iets dat ik nog steeds als een hele grote eer zie! Het is een zeer prestieuze prijs!

Elk jaar is het weer een bijzonder Gala, maar dit jaar voor mij weer net nog iets meer bijzonder dan andere jaren. Ik had namelijk de eer om zelf een Gouden Harp te mogen uitreiken en nog wel aan een groot talent! Jan Smit!

Jan’s carrière begon in 1997. In de afgelopen jaren is hij buitengewoon gegroeid. Jan heeft ‘Jantje’ voorgoed achter zich gelaten en heeft een heel nieuw geluid aan de zogeheten ‘Palingsound’ gegeven. Hij heeft een nieuwe kleur en elan aan de muziek uit Volendam gegeven en daarmee deze muziek voor een nog grotere doelgroep bereikbaar gemaakt. In mijn ogen heeft Jan niet alleen een mooie carrière om op terug te kijken, maar ook nog een hele carrière voor zich liggen. Ik ben ervan overtuigd dat de mooiste en beste jaren voor Jan nog gaan komen. Daar verheug ik me nu al op!

Foto: ANP www.telegraaf.nl

Jan is een jongen om van te houden en dat doet Nederland ook. Een zeer verdiende Gouden Harp die ik gisteren aan hem mocht overhandigen!

Nogmaals Gefeliciteerd, Jan!

Groetjes,

Marco