Growing Voices

17 December 2015

Growing Voices

Afgelopen zondag was de voorstelling ‘Growing Voices’ in Theater De Flint in Amersfoort en uiteraard was ik ook aanwezig samen met Leontine en mijn gezin. Ook mijn moeder Mary en Armando met zijn dochtertje Chiara waren gezellig mee om al het aanstormend zangtalent te bewonderen en natuurlijk om mijn dochter Jada, die ook mee deed, aan te moedigen.

Het initiatief van Growing Voices komt van Barbara van Lint en Marc Beelen die samen Theaterschool De Springplank runnen. Dit prachtige stel heb ik leren kennen doordat beide zoons meededen aan The Voice Kids en allebei kozen voor Team Borsato. Zowel Maurits (seizoen 2) als Roeland (seizoen 4) zijn ongelofelijke talenten met een prachtige, warme stem en daarnaast zijn het ook nog eens ontzettende leuke jongens. De warme vriendschap tussen ons heeft zich in de loop der tijd steeds meer ontwikkeld. Niet in de laatste plaats omdat Roeland, de jongste van de twee, al ruim een jaar samen met mijn dochter Jada is en we zien elkaar dus geregeld.
 


Theaterschool de Springplank begeleidt jonge mensen op het gebied van zang, dans en acteren. Het bijzondere aan deze theaterschool is dat het niet gaat om wie de beste is of om hoe goed het gaat maar om het plezier wat iedereen er in heeft en zo is de voorstelling ook ontstaan. De titel Growing Voices vind ik overigens prachtig bedacht want het zijn kinderen die nog dagelijks groeien in hun ontwikkeling.

Op het podium stonden meerdere Battle-zangers en finalisten van de afgelopen 5 jaar The Voice Kids, inclusief de winnaar van 2014, Ayoub en als special guest, jawel, onze dochter Jada. Onder begeleiding van de M&M live band, professionele backing vocals en flitsende dansers zongen o.a Ayoub, Silke, Roeland, Maurits, Madelief en Mats uit Team Borsato de sterren van de hemel. Maar ook Nieloefaar, Isabel en Joy uit de andere teams lieten hun prachtige stemmen klinken.

Met deze voorstelling werd ook de stichting Heppie gesteund. Deze stichting zet zich in voor een grote groep vergeten en anonieme kinderen in Nederland. In Nederland zijn er duizenden kinderen zijn die het door omstandigheden moeilijk hebben en extra aandacht nodig hebben. Stichting Heppie organiseert voor deze kinderen vrijetijds activiteiten die gebasseerd zijn op positieve levenservaringen en leermomenten. Samen met andere kinderen en de vrijwilligers kan het kind weer ontdekken hoe het is om gewoon plezier te maken. Een prachtige intitiatief! 
 


De Flint was tot de laatste stoel gevuld en Leontine en ik zaten als apetrotse ouders in de zaal. Beiden hebben we meerdere malen een traantje weg moeten pinken. Roeland en Jada zongen samen ‘Nothing Really Matters” van Mr. Probz en het was prachtig om ze samen te horen. Daarnaast zong Jada ook nog eens een prachtige solo en begeleidde zichzelf hierbij op de piano. Ik was zo ongelofelijk trots! Meerdere malen heb ik aan mijn vader moeten denken, die er helaas niet meer is, maar hij zou zó trots geweest zijn! 

Het was een ontzettende mooie en bijzondere middag en Marc en Barbara beloofden het volgend jaar weer te doen. Ik weet hoeveel tijd en energie het ze kost. Het moet immers allemaal naast het andere Theaterschoolwerk met veel voorstellingen die voorbereid moeten worden, lessen die gegeven moeten worden etc. Zij zeggen: “We krijgen er zoveel voor terug en zien zoveel blije cursisten, in dit geval Voice Kids zangers, die groeien en bloeien. En niet te vergeten de warme reacties van het enthousiaste publiek! Dat maakt dat we het met heel veel plezier doen.” 

In de zaal zaten ook enkele Voice Kids kandidaten van het nieuwe seizoen. Talenten dus waar ik afgelopen zomer voor heb gedrukt en die pas begin 2016 op de televisie komen. Ze zaten er dus nog in alle anonimiteit, maar ik heb al gehoord dat zij zich ook absoluut op willen geven om hier aan mee te doen. Dat lijkt me heel leuk!

Ik ben er volgend jaar weer bij hoor, jongens. Ik wil dit voor geen goud missen!

Groetjes,

Marco