Haïti heeft hulp nodig!

19 January 2010

Haïti heeft hulp nodig!

Hoewel de exacte gevolgen van de aardbeving nog steeds moeilijk zijn in te schatten, blijkt het om een ramp van enorme omvang te gaan. In Port-au-Prince, de 2 miljoen inwoners tellende hoofdstad van Haïti, heerst grote chaos. Gevreesd wordt voor het leven van meer dan honderdduizend mensen. De beelden laten zien dat een groot deel van de hoofdstad verwoest is. Er is geen infrastructuur meer, het ziekenhuis is ingestort en de gebouwen die nog overeind staan zijn gevaarlijk. Haïti is het armste land van het westelijk halfrond. Meer dan 85 procent van de bevolking van Haïti leefde al in grote armoede. Hulp is nu dringend nodig voor de slachtoffers op Haïti!

 

 

Zowel op de radio als op de TV werden grote acties gehouden en Nederland heeft massaal geholpen!

Onder de noemer Radio 555 werkten 3FM en de commerciële radiozenders donderdag van 06.00 tot 21.00 uur samen om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Op televisie verzorgden Nederland 1,RTL4 en SBS6 donderdag op prime time een gezamenlijk programma. Later op de avond werd bekendgemaakt dat er meer dan 40 miljoen was ingezameld.

Minister Bert Koenders verdubbelde dat bedrag, zoals hij eerder donderdag al had aangekondigd. Daarmee komt het totaalbedrag op 83,4 miljoen. Overigens gaan veel acties nog door de komende tijd.

Om 20.30 uur startte de gezamenlijke uitzending ‘Nederland helpt Haïti’ op zowel Nederland 1, RTL 4, SBS 6 en TMF. In de uitzending, gepresenteerd door Jeroen Pauw, Linda de Mol en Beau van Erven Dorens, kwamen talloze bekende Nederlanders  op bezoek, gaven een optreden of namen deel aan het panel dat giften van mensen in ontvangst nam. Verrassende muzikale combinaties zoals André van Duin en Karin Bloemen, Dinand Woesthoff en Carice van Houten en een deel van het muzikale talent wat Volendam te bieden heeft (Jan Smit, Nick & Simon en de 3J’s) zongen een lied.

Zelf zong ik samen met Ralf Mackenbach, de winnaar van het Junior Songfestival, een aangepaste versie van Speeltuin.

 

 

Het was een indrukwekkende uitzending, het gevoel van saamhorigheid was groot! Fantastisch dat er zo’n enorm hoog bedrag bij elkaar verzameld is!

En: Doneren kan nog steeds!

Website 555: http://www.giro555.nl 

Doneren via een donatieformulier kan hier!

Groetjes,

Marco