Hardlopen met Giel!

19 April 2012

Hardlopen met Giel!

Ik denk niet dat ik ook maar iemand hoef te vertellen dat sporten gezond is voor je lijf. Waar mensen vaak minder bij stil staan is dat sporten eigenlijk net zo gezond is voor je geest. Bezig zijn met sporten geeft mij de mogelijkheid mijn gedachten te verzetten, mijn geest weer vrij te maken. Samen sporten geeft vaak verbroedering, kan nieuwe vriendschappen opleveren, geeft je meer uithoudingsvermogen en helpt je weerstand opbouwen.
Het bijzondere is ook dat sporten uiteraard energie kost maar dat het eigenlijk nog meer energie oplevert. Ken je dat gevoel? Dat je na intensief sporten onder de douche vandaan stapt en dan barst van de energie?
Dat is wat sporten met je doet!

Sporten is heel belangrijk, niet alleen voor jezelf maar sociaal gezien natuurlijk net zo. Kinderen bijvoorbeeld leren samen spelen, incasseren en delen, allemaal dingen die onmisbaar zijn bij het opgroeien tot volwassenen. Eigenschappen die hen van pas kunnen komen in hun latere leven en carrièrres.

In 2006 werd ik door Erica Terpstra gevraagd ambassadeur van de Nationale Sportweek te worden en natuurlijk zei ik hier volmondig ja op. De Nationale Sportweek is in het leven geroepen om sporten onder de Nederlandse bevolking te stimuleren en in deze Sportweek kun je op vele plaatsen in Nederland kennis maken bij vele sportverenigingen met alle mogelijke takken van sport.
Op vele plaatsen in het land worden er gedurende deze week ook activiteiten georganiseerd waar je aan mee kunt doen en waar je kunt ontdekken welke sport jou het meeste aanspreekt en waar je wellicht zelfs een talent voor hebt.

Afgelopen week heb ik, als opwarmer naar de opening van de Nationale Sportweek 2012, ruim zeven kilometer hardgelopen in die radio uitzending van Giel Beelen. Ik had hem uitgedaagd zijn uitzending rennend te doen, en hij nam de uitdaging aan! We liepen van Hilversum naar Blaricum, waar we opgewacht werden door een basisschool voor enthousiaste kinderen. Een compilatie van deze run zie je hier: http://giel.vara.nl/home/opening-item/artikel/22515-7km-live-hardlopen-met-marco-borsato/ 

Op 21 april aanstaande zal in Enschede de openingen van de Nationale Sportweek plaatsvinden waar ik als ambassadeur natuurlijk ook bij zal zijn. De Nationale Sportweek heeft meerdere ambassadeurs en ieder van hen zal hierbij aanwezig zijn. Zo zullen ook Peggy Vrijens, Ralf Mackenbach, Jochem van Gelder, Oscar Zeegers, Ellen Hoog, Josris Putman, Hella van der Wijst, Monique Kalkman, Innocent Anyanwu, Elsemieke Havenga en Brainpower bij deze opening aanwezig zijn. Met de ambassadeurs geven we clinics, optredens, demonstraties en/of sporten we mee met de diverse lokale sportactiviteiten.

Het hele programma van de Nationale Sportweek vind je op de site van de Nationale Sportweek,  www.tinyurl.com/Sportweek2012

Zie ik jullie in Enschede?

Groetjes,

Marco