Heerlijk duiken op Curaçao!

09 May 2014

Heerlijk duiken op Curaçao!

Op Curaçao heb ik mijn grootste hobby weer veelvuldig kunnen uitvoeren. Al jaren duik ik wanneer ik maar kan, wat helaas veel minder vaak is dan ik zou willen. Maar deze week was er alle ruimte voor! We gingen dan ook minimaal één maar vaak ook wel drie keer per dag onder water. Kun je je voorstellen, je wordt ’s morgens wakker, het is heerlijk weer, je ontbijt lekker met elkaar op de veranda, vervolgens vertoef je met z’n allen richting strand. Daar wordt er flink ingesmeerd en genesteld in een knusse cabana en nadat iedereen daar gesetteld is ga ik er even tussenuit om een uurtje te duiken met mijn vrienden. Helemaal opgeladen en vol energie kom ik weer terug. We lunchen samen onder de palmbomen en ik speel lekker met mijn kids in de zee. ’s Middags maak ik nog een klein duikje met mijn vrienden en een aantal bandleden en nadat we lekker opgefrist en omgekleed zijn gaan we heerlijk eten in één van de gezellige restaurantjes die Curaçao rijk is.


En ja, als je er dan toch bent mag een nachtduik natuurlijk niet ontbreken. Wanneer de zon onder is komt er een heel andere wereld onder water tot leven. Een duik in het daglicht of in de nacht is een wereld van verschil. Voorzien van foto- en filmcamera’s met alles erop en eraan hebben we natuurlijk alles wat we gezien hebben vastgelegd. Ik heb gedoken met schildpadden, tientallen soorten vissen en andere dieren gezien en dit alles omzoomd door veel prachtige onderwaterlandschappen. Marco Visser is al jaren mijn buddy en hij verraste mij onderwater met een wel heel leuk cadeautje. Klik hier om te zien wat ik van hem gekregen heb. Wie ook al jaren een vast teamlid van mijn duikgroepje en goede vriend is, is Peter Visser. Peter staat garant voor lachsalvo’s waar je kaken pijn van doen maar is ook een zeer ervaren duiker. Samen met Marco en mijn broer Armando hebben we een aantal heerlijke duiken kunnen maken. 



Op Curaçao zijn verschillende uitstekende duikscholen te vinden. Dit jaar heb ik gedoken bij Curaçao-Watersports, gevestigd op het strand achter Papagayo Beach. Een zeer ondernemende duikschool, met drive en visie. Hoewel ik al vijfentwintig jaar duik, heb ik via deze school voor de eerste keer een fluorescerende nachtduik gemaakt. Met een blauwe UV lamp met geel filter, lichten alle koralen en anemonen op een adembenemende manier op. Het was ronduit spectaculair te noemen en het is bijna niet onder woorden te brengen hoe mooi dat is! Het is een heel andere vorm van een nachtduik, heel bijzonder! Ondertussen hebben ook een aantal fans bij Ron van deze duikschool een introductieduik gedaan, hartstikke leuk!

Zon… 
Zee…
Vrienden…
Goede duikschool…
What more can you wish for 🙂

#BLESSED!

Groetjes,

Marco