Het gaat de goede kant op!

10 February 2014

Het gaat de goede kant op!

Op 22 januari jl. kreeg ik een TIA en dat is niet onopgemerkt aan jullie voorbij gegaan. Omdat ik heb gemerkt dat velen van jullie hier, net als ik en mijn gezin, van geschrokken zijn wil ik jullie toch graag even laten weten dat het de goede kant op gaat met me! Mijn herstel loopt weliswaar niet zo snel als gehoopt, maar ik moet onmiddellijk toegeven dat geduld ook niet mijn sterkste eigenschap is, haha! Volgens de artsen loopt alles volgens schema, maar als je altijd zo’n druk baasje bent als ik is het lastig wanneer je geadviseerd wordt rust te houden. Ik wil altijd zoveel doen!

Ik realiseer me echter zeker dat ik dit ook moet doen en hoewel het nog wel eens lastig is voor me houd ik me aan dit advies. Het fijne is dan ook dat er zeker een stijgende lijn in mijn gezondheid te bespeuren is. Ik ben nog wel snel moe, en die vermoeidheid is niet altijd gerelateerd aan de inspanning die ik heb geleverd. Ik kan ook moe zijn van niets doen maar eerlijk is eerlijk, het gaat steeds beter! Sporten zoals ik gewend ben is nog geen optie maar rustig aan mijn conditie werken is dat wel. Dat betekent dat ik veel wandel, ook onder begeleiding, en dat gaat goed. 

Ik heb ongelooflijk veel kaarten gekregen. Als ik alle kaarten opstapel is de stapel hoger dan ikzelf ben! Mensen denken vaak dat een kaartje maar een klein gebaar is en dat ik er al zoveel ontvang en hun kaartje niet opvalt, maar alle kaarten betekenen heel veel voor me. Ik wil graag laten weten dat ik me heel erg gesteund voel door alles dat me ten deel valt. De kaarten, bloemen, de berichtjes via social media, de lekkernijen, gelukspoppetjes, kleurplaten en knutselwerkjes, ik vind het allemaal zo lief!
Zowel ik als mijn gezin voelen zich enorm gesteund door jullie en dat is een fijn gevoel.

Op vrijdag 7 februari jl. werd bekend gemaakt dat ik van 100% NL de award voor ‘Album van het Jaar’ ontving voor mijn album Duizend Spiegels en daar zijn zowel John Ewbank en ik zo trots op. Ik wil van deze gelegenheid dan ook graag gebruik maken jullie te bedanken voor het uitbrengen van jullie stemmen. Ik heb begrepen dat bijna de helft van alle stemmen naar Duizend Spiegels is gegaan en dat is ongekend veel. Dit zorgt ervoor dat ik jullie zo graag een aantal liedjes van dit album live wil laten horen en dat ga ik ook zeker doen tijdens de Duizend Spiegels-toer die in april van start gaat.

Ik besef dat veel mensen zich zorgen maken over de geplande tour en die zorgen wil ik graag wegnemen. Als de stijgende lijn zich voortzet zoals deze nu ingezet is is er geen enkele reden om aan te nemen dat de tour niet door zou kunnen gaan. Vorige week heb ik bijvoorbeeld met mijn bandje gezeten en zijn we aan de slag gegaan met het samenstellen van een setlijst. De jongens en meiden van de band zijn nu hun eigen partijen aan het uitzoeken en zijn ook al aan het repeteren geslagen. We hebben ook leuke ideeën bedacht voor de tour en we zijn nu aan het kijken welke van die ideeën uitvoerbaar zijn. Zo’n brainstormsessie werkt enorm inspirerend en prikkelend en het zorgt ervoor dat ik nog meer zin heb om aan de Duizend Spiegelstour te gaan beginnen!

Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor het concert dat gepland staat op De Kleine Werf op Curaçao. Honderden mensen hebben inmiddels kaartjes gekocht voor deze show op het prachtige Curaçao en dat betekent dat ik veel van jullie hier ga zien! En natuurlijk niet alleen bij het concert op 3 mei waar ik enorm veel zin in heb en dat een enorm spektakel belooft te worden. Curaçao is daarnaast tenslotte een klein eiland waar iedereen die er een paar dagen verblijft elkaar tegenkomt. Als je hier een paar dagen zit kan het zo maar zijn dat we elkaar winkelend in Willemstad treffen of wanneer je een verkoelend drankje drinkt op het mooie Mambo Beach. Misschien kunnen we zwaaien onder water als ik ga snorkelen of een duik neem bij Playa Kalki of bij Double Reef. Naast het concert ga ik genieten van het mooie Curaçao in al zijn facetten en dat betekent, zoals jullie wellicht weten, voor mij zowel boven als onder water. Maar dat ik jullie er ga zien, dat staat vast!

Zowel in de concerten in het Sportpaleis in Antwerpen als de Ziggo Dome in Amsterdam heb ik enorm veel zin. Vlaanderen heeft een heel warm plekje in mijn hart en ik zie het Sportpaleis heel graag zoals de Vlamingen zo mooi zeggen. De Ziggo Dome heb ik op 24 juni 2012 mogen openen en hier heb ik bijzonder mooie herinneringen aan. Ik sta te trappelen om bijna twee jaar na deze opening een paar mooie herinneringen toe te voegen aan mijn Ziggo Dome avontuur!

Ik houd me aan het advies van mijn artsen en ik merk dat steeds meer kracht en energie krijg. Het vooruitzicht van deze tour geeft alleen maar extra energie en ook al zorg ik ervoor dat ik voldoende rust houd, het weerhoudt me er zeker niet van om thuis te zingen, te repeteren en me enorm op de tour te verheugen!

Ik beloof jullie dat de Duizend Spiegelstour niet alleen een intieme tour wordt met zijn kleine zalen maar ook een waar spektakel op Curaçao, in het Sportpaleis en de Ziggo Dome. De concerten in de kleinere zalen zijn dan wel uitverkocht, voor de laatste drie locaties zijn er nog enkele kaarten beschikbaar.

Voor Curaçao kun je hier nog kaarten kopen.
Voor het Sportpaleis in Antwerpen is dit de link die je kunt gebruiken
voor het concert in de Ziggo Dome op 31 mei kun je hier klikken en voor het concert op 6 juni kun je hier terecht.


Ik hoop jullie tijdens de komende tour allemaal te gaan zien! Het eerste dat er nu in mijn agenda staat is in ieder geval de live finale van The Voice Kids op 21 februari a.s. en ook daar heb ik al erg veel zin in.
Het leven is mooi!

Tot snel!

Groetjes,

Marco