Het gaat om de Zeehond!

05 November 2017

Het gaat om de Zeehond!

Een poosje geleden werd ik benaderd door de stichting Zeehonden Opvang Terschelling.
Hessel Wiegman heeft zijn hele leven met liefde en passie opgeofferd aan het verzorgen van hulpbehoevende zeehonden en had als grootste wens dit nu eindelijk in een officiële (nood-) zeehondenopvang te kunnen doen. Drie te gebruiken containers van een oud noodschoolgebouw staan nog bij de buitendienst van de gemeente. En de stichting heeft nu pas de ruimte en de tijd om alles te installeren. Want zonder water, stroom en riool kun je geen zeehondenopvang beginnen. Niet alleen de regels van de FUMO maar ook de hygiëne en comfort moeten natuurlijk in orde zijn.
 
Terschelling is voor zeehonden het centrum van de Wadden, het ligt namelijk midden in het grootste zeehondengebied. Hierdoor hoort de wettelijk verplichting van zorg aan hulpbehoevende zeehonden ook op Terschelling te geschieden, en eigenlijk best raar dat die er nog niet is, toch?
Met name in de winter en met lastige weersomstandigheden zijn er veel zeehonden te vinden op Terschelling. Een opvang op het eiland in plaats van op het vaste land zal de dieren veel stress besparen gezien de veel kortere reis,- en wachttijden.
 
Per 1 juli 2019 zal de Zeehonden Opvang Terschelling hun huidige locatie moeten verlaten en dus wordt er momenteel hard gewerkt op Terschelling om de opvang van zeehondenpups in goede banen te leiden. De opvang die gerealiseerd moet gaan worden moet wel aan diverse eisen voldoen en dit heeft tijd nodig. Van de gemeente heeft de stichting een stuk grond gekregen waar ze op mogen bouwen en ze hopen hier in 2018 mee te kunnen beginnen.
Uiteraard is het niet mogelijk om dit te realiseren zonder de steun van donateurs en voor € 10,00 kun je een baksteen kopen en help je de zeehonden!
Ik heb een baksteen gekocht, jullie ook?
 
Groetjes,
 
Marco.