Het Koningslied en Samen voor Oranje in Ahoy!

04 April 2012

Het Koningslied en Samen voor Oranje in Ahoy!

Persbericht – 4 april 2013

Marco Borsato, Esmée Denters en Carel Kraayenhof op meezingconcert Samen voor Oranje in Ahoy
 

Marco Borsato, Esmée Denters, Carel Kraayenhof, Nielson, Ruth Jacott en Chris Hordijk zijn toegevoegd aan de indrukwekkende line-up van het meezingconcert Samen voor Oranje op dinsdag 30 april in Ahoy Rotterdam. Eerder werd bekend dat Anita Meijer, Edsilia Rombley, Glennis Grace, Lee Towers, Lisa Lois, Jim Bakkum, Rowwen Hèze, Trijntje Oosterhuis en het Metropole Orkest optreden tijdens de glorieuze viering van deze troonswisseling. 

Tijdens het concert zingt het publiek mee met de bekende hits. Een bijzonder en uniek moment is de massale vertolking door alle artiesten én publiek van Het Officiële Koningslied. Het Koningspaar zal via een videoscherm bij Eye in Amsterdam meekijken naar de feestelijke uitvoering van het cadeau voor de nieuwe Koning en Koningin. Het meezingconcert Samen voor Oranje in Ahoy, Rotterdam begint om 17.30 uur. De kaartverkoop voor dit unieke concert en samenzang is gestart op www.ticketservice.nl. Kaarten kosten 5,- exclusief eventuele handlingskosten, de opbrengst gaat naar het Oranje Fonds. Het hele concert inclusief de vertolking van het Koningslied wordt integraal uitgezonden op Radio 2.   
 
Koningslied
Radio 2 is door het Nationaal Comité Inhuldiging gevraagd de organisatie en uitvoering van Het Officiële Koningslied te organiseren. Het Koningslied sluit aan op het motto van de viering van de troonwisseling: Mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze Koning.
Nog tot en met 10 april kan via www.hetofficielekoningslied.nl en de Koningslied-app worden bijgedragen aan het Koningslied. Iedereen wordt opgeroepen in één zin te beschrijven hoe zijn of haar droom voor ons land eruit ziet. Het schrijversteam, bestaande uit o.a. Guus Meeuwis, Jack Poels en Daphne Deckers, gebruikt de mooiste, beste passende en treffendste woorden, zinnen, zinsdelen en passages als inspiratie voor de uiteindelijke tekst voor het Koningslied. De definitieve versie wordt 26 april bekendgemaakt. De muziek van het Koningslied is gecomponeerd door John Ewbank.

Marco: “Wanneer John een lied schrijft, dan is de koppeling met mij vrij snel gemaakt en daarom was ik in een vrij vroeg stadium al ingelicht. Zoals wellicht iedereen weet heb ik een grote voorliefde voor het Koninklijk Huis, het heeft een mooie symbolische functie en het verenigt.Als je ziet wat er nu overal in het land georganiseerd wordt is dat mooi.
John kan natuurlijk muziek maken die tijdloos is en dat is dit lied ook. Het heeft iets episch en dat moet het ook zijn.
Het leuke van dit Koningslied is dat het van iedereen, met iedereen en voor iedereen is.