Het Sportpaleis is een feestje!

22 May 2014

Het Sportpaleis is een feestje!

Woensdag 21 mei was de eerste van drie concerten die ik deze week in het Sportpaleis in Antwerpen geef en wat was dat een feestje!
Ik zit al een paar dagen in Antwerpen vanwege alle voorbereidingen op deze concerten. Antwerpen voelt als thuis, waar het concert in het Sportpaleis als echt thuiskomen voelde.
Het concert van woensdag was alweer het 46e concert dat ik in het Sportpaleis mocht geven en je kunt je voorstellen dat ik ieder hoekje van het Sportpaleis wel zo’n beetje ken. Het bijzondere aan het Sportpaleis is de manier waarop het is ingericht. Of je nou zit of staat, in het Sportpaleis ben je altijd dichtbij en dat maakt dat ook een concert voor ruim 17.000 als een heel intiem concert kan voelen. En ook nu het geheel vernieuwd is, is het vertrouwd.

Waar ik normaal nog wel eens gespannen kan zijn voor grote concerten als deze doet Vlaanderen iets bijzonders met me. Of het nou de gemoedelijkheid van de Vlamingen is, de warmte die het Sportpaleis uitstraalt, ik was zelfs tijdens de voorbereidingen en de soundcheck in ieder geval volkomen op mijn gemak! Het geeft wel een bijzonder gevoel wanneer je tijdens de soundcheck vanaf het podium de nog lege zaal inkijkt en je dan realiseert dat een zaal ‘s avonds tot aan de nok toe gevuld is met publiek.

Na het voorprogramma dat door de 3J’s werd verzorgd was het mijn beurt en ik stond echt te trappelen van ongeduld. Ik heb zo genoten van deze show! De zachte Vlaamse G die ik hoorde tijdens ‘Als de vogels niet meer vliegen’, maar ook het enthousiasme van het Vlaamse publiek werkte zo aanstekelijk dat mijn band en ik alles uit de kast trokken. Ook Julia van der Toorn die deze shows mijn gaste is werd met een enorm enthousiasme ontvangen en dat maakt me dan dubbeltrots. Niet alleen als coach want tenslotte zijn we tegenwoordig ook collega-zangers.
Na de laatste klanken werd ik overspoeld door een enorm lang en warm applaus van mijn publiek, ook van hen had deze show nog langer door mogen gaan. Gaaf toch?Na de show werd ik enorm verrast! Het album ‘Duizend Spiegels’ heeft ook in België de platinastatus bereikt en ik werd dan ook met een Platina Award verrast. Niet alleen is dit een bijzondere onderscheiding, maar vooral het bewijs dat ook België van het album geniet! Jullie begrijpen: ik ben heel trots en ontzettend blij!

Op vrijdag en zaterdag geef ik nog concerten in het Sportpaleis en ik sta alweer te trappelen om een duik te mogen nemen in dit fijne warme bad!

Groetjes,

MarcoFoto’s: Roland Hermans