Hoera! Papa van het Jaar 2007!

15 June 2007

Hoera! Papa van het Jaar 2007!

Toen ik mijn eerste, voorzichtige stappen in de richting van de entertainment industrie zette, had ik wel zo mijn dromen en verwachtingen, maar had ik op geen enkele manier kunnen vermoeden welke ontwikkelingen er allemaal plaats zouden vinden! 

Elf nummer 1 hits, diverse cd’s en ook dvd’s, waarvan één met uitsluitend videoclips, talloze prijzen en onderscheidingen… Maar als je me vraagt hoe ik wil dat mijn kinderen later aan hun jeugd terugdenken, dan hoop ik dat ze over me zullen zeggen dat ik een lieve papa ben die er voor ze was…

Nu ik volwassen ben en zelf drie kinderen heb, realiseer ik me dat ik mijn vader weliswaar niet echte miste vroeger, maar hij als vader ongelofelijk veel gemist heeft. Kleine dingen, zoals samen aan de ontbijttafel zitten met mijn kinderen, even de dag doornemen voor we allemaal naar school en werk gaan, is iets waar ik echt van kan genieten.

Luca is sinds het WK verslaafd aan voetbal en stelt me doorlopend voetbalvragen. Welke speler mijn favoriet is en of ik bepaalde spelers echt ken en of we daar niet eens gezellig wat kunnen gaan drinken. Maar ook moet ik alle scenario’s uitleggen, als club A wint dan moet club B minstens thuis gelijkspelen om evenveel punten te hebben, etc. Zelf speelt hij ook heel graag. Hij is technisch nog niet zo heel erg sterk maar loopt de benen uit zijn lijf en gaat dan ongelofelijk hard!

Senna is echt een boefje. Durft alles, kan alles, heeft soms een beetje het gevoel dat hij zich moet bewijzen, als middelste van het gezin. Senna kan niet tegen onrecht en wil altijd alles op de meest eerlijke manier, zeker voor hem, geregeld hebben. Laatst kwam hij uit school en vertelde me dat hij kon JUMPEN. En daar ging het mannetje! Nog geen zes maar deze nieuwe dansstijl had hij al goed onder de knie! Hij vindt het heerlijk om samen met mij iets te doen, maakt niet uit wat, gewoon lekker met zijn tweetjes. En dat vind ik ook heerlijk!

Jada zit sinds kort op ballet. Laatst wilde ik haar naar les brengen en pakte mijn autosleutels. Maar Jada keek me aan, sloeg haar armen over elkaar heen en zei: ‘Ik wil op de fiets!’ Eigenlijk had ze gelijk. Het regende niet, we hadden geen haast en zo ver is het niet. Paar minuten later fietste ik in de zon. Jada zat achterop in haar roze tutu liedjes van K3 te zingen en ik voelde me ontzettend blij! En dat bedoel ik, als ik zeg dat mijn vader zoveel gemist heeft. Hij weet niet wat een fantastisch gevoel het is om met je kind achterop de fiets naar ballet te gaan. Ik geniet daarom misschien nog wel dubbel zo hard!

Hoe ik mijn vaderrol vervul, weten eigenlijk alleen de leden van mijn gezin. De rest heeft daar wel een beeld bij, een voorstelling van, maar het blijft natuurlijk wel een gok omdat het een deel van me is wat ik niet vaak laat zien. Maar toch is het beeld wat mensen van mij als vader hebben voldoende om massaal te stemmen, bleek laatst!

PAPA! is hét tijdschrift voor (aanstaande) vaders. Een stoer vaderblad ter lering en vermaak dat vier keer per jaar, in een oplage van 100.000 exemplaren verschijnt! 

In PAPA! worden auto’s getest door Formule 1 coureurs, staan interviews met aansprekende PAPA!’s, columns, tips, komen wetenschappers aan het woord over uiteenlopende onderwerpen en ga zo maar door!  PAPA! wordt verspreid via consultatiebureaus, kinderdagverblijven, verloskundigenpraktijken en crèches en is gratis. 

De lezers van PAPA! hebben mogen stemmen op wie zij Papa van het Jaar 2007 vonden. Stemmen kon op papa’s als Paul de Leeuw, Jan Peter Balkenende, Ruud Gullit, Prins Willem-Alexander en Frans Bauer. Ik vind het een hele eer om te horen dat ik -bijna unaniem zelfs- verkozen ben tot Papa van het Jaar 2007! Papa zijn is de belangrijkste taak in mijn leven en die neem ik heel serieus. De award krijgt een mooi plekje!

(En als de kinderen niet naar bed willen terwijl ik het wel wenselijk vind dat ze hun bedden opzoeken, bewijs ik mijn gelijk gewoon met mijn award!)

Groetjes,Marco.