Hotel SynDROOM

12 April 2017

Hotel SynDROOM

Vanavond ben ik te zien in het programma ‘Hotel SynDROOM’ dat wordt gepresenteerd door Johnny de Mol. Johnny runt het hotel samen met zijn vaste personeel: gastheer Marc, kamermeisje Benthe, chef-kok Sophie en conciërge Stef, die allemaal het syndroom van Down hebben. Iedere week ontvangt Johnny een aantal nieuwe gasten met een beperking in ‘Hotel Syndroom’. Het is voor de hotelgasten echter een complete verrassing dat Johnny ze gaat helpen met het realiseren van hun dromen en ambities. In de aflevering van vanavond is onder andere Angelika te gast in het hotel, zij heeft het FAS Syndroom – Foetaal Alcohol Syndroom, veroorzaakt doordat haar biologische moeder is blijven drinken tijdens de zwangerschap. Oorspronkelijk is Angelika geboren in Polen maar ze is op 6-jarige leeftijd geadopteerd. Op het moment dat de adoptieouders de Nederlandse grens binnenreden, werd het liedje ‘Rood’ op de radio gedraaid en werd Angelika mijn allergrootste fan! Ik vind dat echt ontroerend…

Angelika werkt een paar dagen in de week bij Brownies & Downies in Drachten. Het liefste werkt ze in de spoelkeuken, daar draait ze, soms tot irritatie van de rest van het personeel, heel hard mijn muziek. Toen mij gevraagd werd of ik aan dit programma wilde meewerken om Angelika te verrassen hoefde ik daar geen seconde over te twijfelen. Ik vind het prachtig om te zien, dat ondanks de beperking die mensen soms hebben, ze zo kunnen genieten en alles uit het leven kunnen halen wat erin zit! Dat geldt vooral voor de mensen die meewerken aan dit programma.

Johnny is ook echt een talent in de omgang met zijn gasten en helpt ze hun dromen waar te maken, maar laat ze toch ook zelf dingen regelen waardoor je ze ziet groeien. Als verrassing zat ik in het hotel achter een krant te wachten op mijn koffie, die gemaakt en gebracht zou worden door Angelika. Alleen was het voor haar een verrassing dat ik achter die krant zat. Toen Angelika mij zag sprong ze me direct om de hals en ging vervolgens bij mij op schoot zitten. De verrassing was geslaagd! 

Ook heb ik pizza’s gebakken met Sabine. Sabine vond het geweldig om te doen, vooral ook omdat Giovanni Caminita er ook was.
Het was een heerlijke dag, ik heb genoten!
 


Kijken jullie vanavond ook naar mijn verrassing voor Angelika en de andere bijzondere gasten in ‘Hotel SynDROOM’?
Vanavond bij RTL4, 21.30 uur.

Groeten,

Marco