Hup Holland!

21 June 2006

Hup Holland!

Ik ben een echte voetballiefhebber en hoewel mijn kids er eigenlijk nooit zo mee bezig waren, zijn die opeens ook helemaal ‘om’. 

De jongens weten precies wie op welke positie speelt binnen ons Oranje elftal en zitten met de poppetjes van een supermarktketen in hun handen, met een schoot vol wuppies voor de buis. 

Nog niet eerder wisten mijn kids me er zo fijntjes op te wijzen dat we toch echt weer eens boodschappen moeten doen…

Zowel Senna als Luca zijn druk in de weer met hun verzamelingen. Ze hebben hun handen vol poppetjes en vergelijken de namen achter op de shirtjes en de koppies op de poppetjes met de echte mannen in het veld, en ontdekken zo precies welke spelers ze allemaal nog missen. 

De verzameling is nog lang niet compleet, dus dat worden nog vaak boodschappen doen, vrees ik, hahaha!

Luca is vooral fan van Van der Sar en kijkt vol bewondering naar onze lange doelman. Senna zit zelf op voetbal en ziet vooral hoe knap het is wat onze jongens allemaal weten te presteren op het veld. Jada is nog maar drie en is niet zo heel erg met het voetbal bezig, maar loopt wel met een toetertje rond. Na elke keer blazen roept ze vol overtuiging: “Hólland! Hólland!”

Dat vond Luca overigens best een vreemde traditie, aangezien we in Nederland wonen. Maar ik heb hem uitgelegd dat Nederland en Holland in dit geval toch echt hetzelfde betekent. Bij elke wedstrijd, ongeacht welke teams er spelen, vragen de jongens dezelfde vraag: “Voor wie zijn wij, papa?” 

Ik noem dan altijd maar het team waarvan ik denk dat ze de meeste kans maken, maar erg loyaal zijn mijn zonen niet. Als het team waar wij voor zijn opeens achter staat, kunnen ze zo van team wisselen. Dit geldt overigens niet voor Oranje, daar staan we uiteraard vierkant achter!

En vanavond Nederland-Argentinië! Ondanks dat het pas om 21.00 begint, kan ik het niet over mijn hart verkrijgen zonder de kinderen te kijken. Gelukkig hoeven ze morgen niet naar school, dus het kan wel voor een keertje. Met het oog op onze a.s. Koningin kunnen we natuurlijk niet verliezen vanavond! Los van het feit dat we sowieso al door zijn!

Maar het gaat een spannende avond worden en we hebben er zin in!

Groetjes,

MarcoP.S. Met dank aan René Janssen voor zijn leuke Marco-cartoon!