Ik ben bij de Olympische Winterspelen!

06 February 2006

Ik ben bij de Olympische Winterspelen!

Aanstaande vrijdag beginnen de Olympische Winterspelen in Turijn. Inmiddels is dit één van de grootste evenementen ter wereld die tot ieders verbeelding spreekt. Wat het extra leuk maakt is dat het dit keer in Italië gehouden wordt en… dat ik er ook aanwezig ben! 

De Olympische Spelen zijn voor iedere sportliefhebber bijzonder en dit keer zijn ze ook nog eens in mijn geliefde Italië! Ik wilde dat heel graag van dichtbij meemaken en gelukkig heb ik die kans gekregen!

                                                                Neve en Gliz, de mascottes van de Spelen

Vrijdag 10 februari vertrek ik dan ook naar Turijn en daar zal ik ’s avonds de openingsceremonie meemaken. Nadat de Spelen officieel geopend zijn en de openingsceremonie achter de rug is zal ik ’s avonds gezellig aanschuiven bij Studio Sport. Dit is overigens te zien op Nederland 2 rond de klok van elf uur.

Mijn single ‘Because We Believe’, jaaaa mijn negende nummer 1 hit, past heel mooi bij de Spelen. Hij gaat over presteren, doorzetten. Over winnen en grenzen verleggen.

Andrea zingt dit liedjes, helaas alleen, dan ook tijdens deze Spelen. Super!

De dag daarna, zaterdag, ben ik wederom te gast bij Edwin Evers. Edwin is namelijk ook aanwezig in Turijn en presenteert vanuit Turijn zijn ochtendshow, deze is te horen op Radio 538. Zo zie je elkaar een tijdje niet en zo zie je elkaar twee keer in korte tijd want vorige week was ik ook al bij Edwin op bezoek. Gelukkig is het altijd gezellig bij hem en doe ik dat met veel plezier.

Om je een kleine indruk te geven hoe groots de Olympische Spelen zijn heb ik hieronder een aantal leuke cijfertjes bij elkaar gesprokkeld:

– 17 dagen: van 10 tot en met 26 februari

– 15 disciplines: biatlon, bobsleeën, Noordse combinatie, curling, freestyle skiën, ijshockey, kunstschaatsen, schaatsen, schansspringen, alpineskiën, langlaufen, shorttrack, skeleton, rodelen, snowboarden

– 7 wedstrijdplaatsen: Torino, Bardonecchia, Cesana, Pinerolo, Pragelato, Sauze d’Ouix, Sestriere

– 3 Olympische dorpen: Torino, Bardonecchia en Sestriere

– 84 Olympische titels te verdelen

– 85 deelnemende landen

– 2.500 sporters

– 2.500 trainer/coaches en andere begeleiders

– 2.300 vertegenwoordigers van IOC, nationale Olympische comité’s en (inter)nationale sportfederaties

– 650 juryleden en scheidsrechters 

– 10.000 mediavertegenwoordigers

– 20.000 vrijwilligers in 350 verschillende taken en functies

– 1,5 miljoen toeschouwers 

– 1 Nederlandse Zanger die de ogen uit zijn kop gaat kijken tijdens dit spektakel!

Laten we hopen dat het een mooi spektakel mag worden en dat de Nederlandse sporters flink wat medailles mee naar huis nemen! Ik heb in ieder geval kunnen regelen dat ik, als ik toch in Italië ben, een schaatswedstrijd kan zien! Ik verheug me er ontzettend op! Ik ben gek op sport én Italiaan, dit mag ik dan toch zeker niet missen!

Ik ga er in elk geval van genieten, dat is zeker!

Groetjes,

Marco.

P.S. Met dank aan René Janssen voor de leuke Marco-cartoon!