Ik ben te gast bij Trijntje Oosterhuis!

07 April 2007

Ik ben te gast bij Trijntje Oosterhuis!

Trijntje is niet alleen een collega artieste waar ik ongelofelijk veel respect voor heb, ook is ze een dierbaar vriendinnetje van me waar ik veel van houd. Toen ze me twee weken geleden vroeg of ik misschien een liedje met haar mee wilde komen zingen tijdens de laatste twee shows van haar Live in Concert-tour waarbij ze songs van Burt Bacharach laat horen, voelde ik een enorme knoop in mijn buik van de zenuwen maar zei ik zonder aarzelen volmondig ‘ja’!

Ik heb over het algemeen redelijk wat tijd nodig om me een liedje ‘eigen’ te maken. Ik wil een song voelen, beleven, ervaren, dan pas kan ik het op een voor mij oprechte manier laten horen. Ik moet een liedje aantrekken als een jas. Dat betekende dat ik het liedje wat Trijn en ik uitgekozen hadden, de afgelopen weken op repeat had staan. Dat wil zeggen, tussen de afspraken door! Ik heb een drukke periode achter de rug en eigenlijk kon ik alleen in de auto lekker luisteren. Maar het liedje voelde steeds minder onwennig en tot mijn vreugde trok de knoop met zenuwen beetje bij beetje weg.

Tot we vanmiddag repeteerden. Ik luisterde naar Trijntje en haar fantastische stem en hoorde hoe het door haar gekozen repetoire zo makkelijk en zonder enkele moeite de Heineken Music Hall ingelanceerd werd. Wat heeft die vrouw toch een fantastische strot! Alles wat ze zingt klinkt prachtig en zelfs als ze het telefoonboek op zou zingen zou ik aan haar lippen hangen. Het liedje wat we samen doen is lager dan ik gewend ben en het is Engels maar… naast Trijntje voelde het meer dan goed. Er hangt een muzikale chemie tussen ons die maakt dat ik me volledig op me gemak voel naast haar, en dat hoor en zie je tijdens een show. Hoewel ik dus toch nog behoorlijk nerveus was, vond ik het geweldig om te doen en waren de reacties van de mensen in het publiek toen ik volkomen onverwachts opkwam hartverwarmend. Ik heb echt genoten!

Waar ik ook van genoten heb, is de veertienjarige Kim Hoorweg, die het liedje ‘Walk On By’ zong. Zo jong nog, maar wat een schitterende stem! Kim is door het album van Trijntje een paar jaar geleden begonnen met zingen en is erg trots dat ze samen met Trijn in de HMH staat. Volgens mij zullen we nog veel van haar horen!

Vlak voor de show bleken een paar ‘oude bekenden’ ook naar de show te komen kijken! Prins Maurits en Prinses Marilène waren samen met Prins Bernhard jr. en Prinses Annette en hun vrienden Emilie & Jeroen Pit- van Karnebeek ook te gast. We hebben in mijn kleedkamer niet alleen gezellig bijgepraat en maar ook ontzettend gelachen! 

Na de show hebben we met een leuke club mensen nog wat gedronken, maar we hebben het uiteraard niet te laat gemaakt, want zaterdag is de allerlaatste show uit deze reeks! Ook daar zal ik overigens de gast van Trijntje zijn.

Vanavond was de HMH afgeladen, het was hélemaal vol. Toch kon je met bijna 4000 mensen in de zaal een spéld horen vallen tijdens de gevoelige ballads. Fantastisch!

Voor de show van zaterdag zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar! Wil je Trijntje de mooiste liedjes van de hand van Burt Bacharach horen zingen, zoals ‘That’s what friends are for’ en ‘Raindrops keep falling on my head’ of ben je nieuwsgierig naar het jonge talent Kim? Wil je het unieke duet zoals ik het alléén deze zaterdag nog zing met Trijntje ook graag horen? Fiets dan snel naar het postkantoor of de Free Record Shop en kijk of je één van die allerlaatste kaarten kunt verkrijgen!

En dan zie ik je vanavond, toch?

Tot straks!

Marco