Ik heb de Exportprijs gewonnen!

05 March 2003

Ik heb de Exportprijs gewonnen!

Tijdens het Harpengala in Bussum werden op 24 februari weer de Gouden en Zilveren Harpen uitgereikt. Ook ik was erbij, en wel als Mysteryguest. Met het Metropoolorkest zong ik ‘Margherita’.

De Gouden en Zilveren Harpen worden uitgereikt door Stichting Conamus, de instantie die binnen en buiten Nederland ondersteuning biedt aan Nederlandse lichte muziek. Voor de Gouden Harp komen personen in aanmerking, die zich gedurende hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek.

Zij wordt uitgereikt in samenwerking met Buma, de vereniging van Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers.

De Zilveren Harp is als aanmoedigingsprijs bedoeld voor veelbelovende scheppende en/of uitvoerende kunstenaars die reeds op succesvolle wijze hebben bijgedragen aan de promotie van muziek en teksten van Nederlandse componisten en auteurs. Zowel de Gouden als de Zilveren Harpen worden door een jury van deskundigen toegekend.

Ik geef toe, ik vond het destijds best een beetje jammer dat ik nooit een Zilveren Harp heb gekregen!

De Gouden Harp kreeg ik echter in 1998 en daar was ik dan ook extra blij mee.

Een Harp kun je slechts één keer winnen en dus ging ik nietsvermoedend als Mysteryguest naar het Harpengala…

Nou is dat niet helemaal waar, want er werd al gefluisterd dat ik de Exportprijs wel eens mee naar huis kon nemen. Ik moest mijn mond echter houden en dat viel helemaal niet mee!

De verrassing was niet minder aangenaam toen bleek dat ik de Exportprijs werkelijk had gewonnen!

 

De Exportprijs wordt jaarlijks door het bestuur van Conamus toegekend aan een Nederlandse artiest die in het buitenland het succesvolste is geweest, met verkoop-resultaten in het buitenland als criterium.

‘Buitenland’ is in mijn geval best beperkt want ik zing immers Nederlands waardoor alleen België over blijft! En eigenlijk zelfs alleen half België, want het Franstalige gedeelte zal minder snel mijn album aanschaffen vermoed ik!

Ik vind het geweldig dat de verkopen ook in België zo goed gaan, want dat betekent dat ze ook in België blij zijn met wat ik doe.
De Exportprijs geeft daar een extra mooi randje aan!

Groetjes,

Marco.