Ik heb een Duiveltje gewonnen!

29 March 2004

Ik heb een Duiveltje gewonnen!

Het Nationaal Popinstituut heeft onder enkele duizenden artiesten en muzikanten onderzocht wie zij de beste zanger van Nederland vonden. Afgelopen weekend kreeg ik om die reden een ‘Duiveltje’ uitgereikt voor de Beste Zanger van Nederland!

Dit staat er op de site van het Popinstituut:

“Marco Borsato (beste zanger), Twan van Gerven (Beef!, beste gitarist), Michel van Schie (Soulvation/Anouk, beste bassist), Martijn Bosman (Kane, drummer), Will Maas (Ilse de Lange, beste toetsenist), Armin van Buren (beste dj), Vera (beste poppodium) hebben een Duiveltje gewonnen. De muziekprijs – een initiatief van het Popinstituut – werd zondagavond in 013 in Tilburg uitgereikt tijdens het tweede FRET-a-Live@013 festival. De winnaars zijn gekozen door hun Nederlandse collega-muzikanten.”


Het duiveltje is een soort medaille, waar ik binnenkort een foto van zal maken zodat jullie hem ook kunnen zien. Het feit dat de winnaars gekozen zijn door collega-muzikanten maakt het Duiveltje voor mij zo speciaal. Overigens zegt de naam Duiveltje niets over het karakter van de winnaar…

 

De Duiveltjes zijn een verwijzing naar de legende rondom bluesgitarist Robert Johnson, die op de ‘crossroads’ zijn ziel aan de duivel verkocht en zo de beste gitarist ter wereld werd.

Groetjes,

Marco.