Ik heb een erepenning van verdienste gekregen!

09 October 2004

Ik heb een erepenning van verdienste gekregen!

Vlakvoor ik aan de toegift wilde beginnen, kwam Burgemeester Marie van Rossen het podium op. Ik was aangenaam verrast maar bedacht me ook meteen dat het wel heel goed uitkwam, aangezien ik een verrassing voor haar had. 

Ze had echter een veel grotere verrassing voor mij! Ze overhandigde mij de erepenning van de stad Alkmaar

Ik was met stomheid geslagen maar ook ontroerd…

Ik ben altijd ontzettend trots geweest op mijn Alkmaar. Ik ben er opgegroeid, mijn mooiste jeugdherinneringen spelen zich allemaal hier af, maar ook nu kom ik er ontzettend graag. 

Veel van mijn vrienden wonen er, eigenlijk voel ik me thuis zodra ik de Waagtoren zie…

Het doet me ontzettend goed dat Alkmaar blijkbaar net zo trots is op mij, als ik op Alkmaar. Ik vind het een enorme eer!

Op het internet lees ik dat een dergelijke erepenning met officiële oorkonde uitgereikt wordt aan personen als blijk van waardering, genegenheid en dankbaarheid voor hun uitzonderlijk inzet jegens de Alkmaarse gemeenschap. Dat zijn een heleboel mooie woorden en ik word er bijna een beetje verlegen van!

Mijn kado aan burgemeester van Rossen viel daarnaast, hoe goed bedoeld ook, bijna een beetje in het niet. Ik had voor de gemeente een speciaal Gouden Waagje laten maken, met aan de ene kant de Waag en aan de andere kant mijn afbeelding. Inclusief een certificaat van echtheid, netjes ingelijst. Ze was er gelukkig zeer verguld mee!

Al met al is het voor Alkmaar een prachtig jaar geweest. Met heel veel fantastische momenten en evenementen. Ik voel me vereerd hier mijn steentje aan te hebben kunnen bijdragen! 

Marco.