Ik heb gedoken met Sealions!

15 August 2004

Ik heb gedoken met Sealions!

Het Seaquarium in Curaçao heeft een nieuwe attractie, namelijk een ontmoeting met zeeleeuwen! Deze prachtige, intelligentie dieren, zijn moeilijker te trainen dan dolfijnen, maar als je goed luistert naar de signalen die ze afgeven kan een ontmoeting net zo intens zijn!

In eerste instantie mochten we de zeeleeuwen in hun bassin bekijken. De meeste dieren vinden al die aandacht prachtig en begonnen echt voor onze camera’s te poseren! Niet veel later mocht ik ze van dichtbij bekijken. 

De trainer legde me uit hoe ik ze het beste aan kon raken, en vertelde dat ze niet houden van onverwachte bewegingen of geluiden. Jada dacht daar echter anders over, en gilde van pret toen ze ze samen met Leontine aan mocht raken. 

Een kus van de zeeleeuw wilde ze niet, en dat mama er wel eentje kreeg vond ze ook maar twijfelachtig.

Senna en Luca waren ook zeer onder de indruk. Senna wilde nog wel even voelen, Luca was vooral onder de indruk van zijn ‘kunstjes’. De zeeleeuw kon namelijk een pootje geven, maar ook doen alsof hij sliep, heel grappig. Toen ik een kus van de zeeleeuw kreeg, eerst op mijn wang, maar daarna ‘plat op de bek’, zag ik dat hij zijn bekkie ook echt tuit, net als mensen!

Na deze ontmoeting gingen Armando en ik onze duikersuitrusting gereed maken, want we mochten in het grote bassin duiken met deze dieren. Armando en ik zijn beide ervaren duikers en onderwater rustig. De dieren voelden zich dus prima op hun gemak, vertelde de trainer later. Ze kwamen vaak naar ons toe en één beestje zwom zelfs een paar keer naar Armando en duwde haar snuit in Armando’s hand.

Al met al een zeer indrukwekkende ervaring!

Groetjes,

Marco.