Ik heb twee 3FM Awards gewonnen!

15 April 2007

Ik heb twee 3FM Awards gewonnen!

Met drie nominaties op zak meldde ik me vandaag bij een overvol maar beregezellig Paradiso. De 3FM Awards 2007 werden daar uitgereikt terwijl het buiten bijna tropisch warm was. Binnen was het overigens net zo warm, maar dat kwam ook vooral door dat iedereen uitgelaten en ook een beetje gespannen was. Gelukkig kon je buiten, aan het water, even in het zonnetje wat drinken. De gracht zat vol met bootjes en toeristen en het was al snel bekend dat je daar VIPS kon ‘spotten’, dus het was een gezellige boel.

Dergelijke uitreikingen zijn voor artiesten eigenlijk een soort reünie, je ziet elkaar allemaal weer even en tussen de uitreikingen door is er alle tijd om gezellig bij te praten. Dat heb ik dan ook uiteraard gedaan! Maar de hoogtepunten van de dag waren toch wel de twee Awards die ik mocht meenemen. Zowel de nominatie voor Beste Single (‘Rood’) als de Beste Live Act heb ik mogen verzilveren!

‘Rood’ is een lied wat ontzettend veel met me heeft gedaan. Niet alleen was het een enorm grote hit, ook is het een feest om live te spelen omdat er zo ontzettend veel inzit! Delen zijn puur ballad, maar dan komt er tempo in, een rustpunt, en vervolgens gaat hij gewoon echt knallen.  Vijfkwarts bombastisch, blazers, strijkers, van alles. En dat valt het bijna stil. Er zit een dance beat een Latin stuk, met drum, piano, trompet, gitaar… 

Ik heb zelden een lied gezongen waar zoveel in zit, zowel qua emotie als dynamiek. Het zit gewoon allemaal in dat ene liedje. John Ewbank, die ‘Rood’ gecomponeerd en geproduceerd heeft, heeft dat echt geweldig gedaan! ‘Rood’ doet me ook denken aan Symphonica in Rosso, wat een fantastische concertreeks was waar ik nog heel regelmatig aan denk. Yolanthe Cabau van Kasbergen reikte hem onder toeziend oog van Giel Beelen aan me uit. We stonden van te voren nog even te praten en het is een onwijs lieve meid. Leuk om te horen dat zij en Jan Smit een koppel zijn nu, ik vind het een leuk stel! 

 

Dat ik ook de 3FM Award voor Beste Live Act heb mogen ontvangen vind ik meer dan fantastisch! I

k vind het vooral ook te gek voor mijn bandje. Samen met Guido’s Orchestra hebben ze zo’n fantastische prestatie neergezet in het Gelredome! En dat geldt tevens voor de crew. Er hoeft bij wijze van spreken maar één stekkertje niet op zijn plaats te zitten en niets klinkt zoals je het hebben wilt. Licht verstrekt de emotie van je song, maar kan je liedje ook te kort doen. In het Gelredome klopte het. Licht, beeld, geluid, alles viel op zijn plaats. We hebben met een paar honderd man ongelofelijk hard gewerkt om tot het resultaat te komen wat we voor ogen hadden en als ik de dvd terugkijk kan ik alleen maar ontzettend trots zijn. Met deze award weet ik dat ook het publiek het zo voelt. Ook zij hebben genoten van de shows, genoten van de dvd. Ik ben er dan ook ontzettend blij mee! Sven Kramer was de héle dag aanwezig, het programma liep ook nogal uit, en heeft al die tijd geduldig zitten wachten tot hij aan de beurt was om de 3FM Award aan me te mogen uitreiken. Ook met Sven heb ik heel leuk zitten praten, we hebben tevens telefoonnummers uitgewisseld want ik heb hem uitgenodigd om AZ-Heerenveen bij ons in Alkmaar te komen kijken!

 

Andere winnaars waren Ilse DeLange voor Beste Zangeres en ook VanVelzen deed het goed, waar ik heel blij om ben. Bløf nam vier awards mee naar huis en Ali B mocht de 3 FM Award voor beste R&B/Hip Hop artiest meenemen, dus ook Ali was helemaal in de gloria. Leuk ook om Ali weer even te spreken. We zeggen zo vaak dat we toch echt iets af moeten spreken en voor je het weet zie je elkaar weer op zo’n druk evenement waarbij je nauwelijks de tijd hebt om écht bij te praten. Maar binnenkort, dan écht… hahaha!

 

Groetjes,

 

Marco.