Ik ontving The Artist of the Decade Award!

30 March 2005

Ik ontving The Artist of the Decade Award!

 

Onvoorstelbaar, wat een geweldige show! En ik heb ook nog eens mijn twee nominaties weten te verzilveren in twee blinkende Awards! Voor de tiende keer op een rij mocht ik de Beste Artiest Nationaal ontvangen! En wat verschrikkelijk kicken dat ik de Artist of the Decade Award ook heb mogen winnen! Ik bedoel, hoe vaak kun je zo’n award winnen?

De afgelopen tien jaar ben ik bij alle TMF-Awards-shows geweest en ik ben nooit met lege handen naar huis gegaan. Ik heb de tieners, twintigers zien worden. De twintigers zijn dertigers. Maar nog altijd houdt iedereen van muziek…

 

Tien opeenvolgende jaren, dus zolang de TMF-awards bestaan, heb ik de award voor Beste Zanger/Artiest gekregen.En nu kreeg ik The Artist of the Decade daar nog eens bovenop! Samen met de Lifetime Achievement Award is me deze enorm lief! In totaal heb ik in nu zestien Nederlandse TMF Awards en één Vlaamse. Helemaal te gek!

 

De show zelf was natuurlijk ook fantastisch, misschien wel de mooiste TMF ooit!

De opening was waanzinnig om te doen, samen met Jamie Cullum. Jamie zong mijn lied ‘Dromer’ in de originele Engelse tekst ‘Dream On’, want super klonk. Jamie is niet alleen zeer getalenteerd, maar ook nog eens een hele aardige jongen. Ook het zingen met Trijntje, het spel van Candy Dulfer en natuurlijk de afsluiting met DJ Tiësto waren spectaculair voor mij. Tiësto is de grootste dj ooit, sterker nog, hij heeft het vak op de kaart gezet, een naam gegeven. Hij krijgt een heel stadion vol! Waanzinnig! Ik zong zijn ‘Love comes again’ voor een uitzinnig publiek! 

 

Het samen met Ali B. presentatrice Renate assisteren was natuurlijk ook helemaal te gek. Ik was verschrikkelijk zenuwachtig en er was een moment in mijn kleedkamer dat ik me serieus zat af te vragen waarom ik ook al weer dit vak in ben gegaan. Ik was toch altijd een verlegen jongen, wat trok me toch zo in het podium? Maar zodra we daar stonden was het me weer volkomen duidelijk. Al die blije koppies voor me, de adrenaline die door me heen jaagt, en vooral: heerlijk met muziek bezig zijn! 

In de afgelopen tien jaar hebben we toch maar weer een heleboel mooie dingen mogen doen met elkaar! De lijst artiesten die tijdens de TMF-awards hebben gespeeld is eindeloos. Ik heb dan ook heel veel indrukwekkende mensen mogen ontmoeten, heel veel mooie dingen mogen doen. En wat mij betreft is de koek nog lang niet op!

 

Super kicken dus, twee TMF Awards erbij! Hoe raar het ook mag klinken, na 15 jaar aaneenschakeling van awards en onderscheidingen, went het nog altijd niet! Nog altijd ben ik zenuwachtig van te voren, telkens weer verbaasd, opgelucht en ongelofelijk blij als ik mijn naam hoor noemen.

 

Bedankt voor het stemmen, jongens! Want aan jullie heb ik hem te danken!

 

Groetjes,

 

Marco.