Ik sta op tegen kanker!

22 January 2014

Ik sta op tegen kanker!

Vandaag is het 22 januari 2014, een dag waarop veel mensen even extra stil staan bij de zieken in onze samenleving, de mensen die een strijd voeren tegen een slopende ziekte, tegen kanker. Iedereen kent mensen in zijn omgeving die de zware strijd tegen deze ziekte dagelijks aan (hebben) moeten gaan of die deze strijd verloren hebben. Kanker kent zoveel verscheidingsvormen en maakt geen onderscheid tussen man of vrouw, jong of oud, kind of ruim bejaard. Kanker kan iedereen treffen, is zo onvoorspelbaar en is zo moeilijk te verslaan.

Ook in mijn omgeving waren er mensen die ik verloren ben aan kanker, mensen die er tegen strijden maar natuurlijk ook mensen die deze ziekte overwonnen hebben. Nog maar iets meer dan een half jaar geleden verloor Bianca Heemskerk, medewerkster van mijn fanclub, haar strijd tegen de gevolgen van uitgezaaide borstkanker en liet haar gezinnetje met drie jonge kinderen achter.
In 2010 werkte ik mee aan de televisie-uitzending van ‘Sta Op Tegen Kanker’ en ook ik maakte die vuist en stond daar. Ik zong er speciaal voor Bianca ‘Waterkant’. Nooit vermoedende dat deze sterke, wilskrachtige en schijnbaar onoverwinnelijke vrouw haar strijd zou verliezen.

Daarom wil ik vandaag met jullie stil staan en opstaan tegen kanker. Voor iedereen die nog strijdt, voor iedereen die ermee te maken heeft of krijgt en voor iedereen die er niet meer is.
Vanavond om 21.30 uur kun je bij de Avro op Nederland 1 kijken naar de televisie-uitzending ‘Sta Op Tegen Kanker’. 

Ik sta op tegen kanker!

Groetjes,

Marco