Intimi over Marco in de Flair!

20 February 2007

Intimi over Marco in de Flair!

Een aantal redactieleden van het weekblad Flair is eind vorig jaar naar Symphonica in Rosso in Arnhem geweest en heeft daar een wereldavond gehad. Ze waren erg onder de indruk van de hele entourage en wisten meteen: dit kan Marco nooit alleen doen! Dat bracht ze op het idee een reportage te maken over een aantal mensen om mij heen. Deze week in Flair: Patrick, Zygia, Tessa, Danie en Nathalie over wat ze precies voor me doen en hoe!

 

Patrick is al jaren mijn vaste lichtontwerper die in staat is met zijn palet aan kleuren mijn muziek en emotie te versterken. Als je zo lang en intensief samenwerkt dan is er ook sprake van vriendschap en deel je dus letterlijk lief en leed. 

Patrick heeft hele eigen ideeën over licht en de betekenis ervan, maar staat ook altijd open voor andere visies en meningen. Voor mij is het belangrijk om mensen om me heen te hebben die dezelfde ‘bloedgroep’ hebben. Niet alleen op professioneel vlak, ook op persoonlijk vlak moet er een klik zijn. Samenwerken met Patrick is gewoon fijn.

 

Tessa is de afgelopen jaren uitgegroeid van een meisje tot een echte rockchick die muzikaal een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Ze kan drummen, gitaarspelen, zingen, voetballen… Ze kan dat laatste trouwens beter dan menig lid van mijn band! 

Ze is op en top vrouwelijk maar wel one of the guys, iemand die zeker haar mannetje staat. Ze is toegewijd, ambitieus en verstaat haar vak. Ze heeft onlangs tijdens een aantal besloten shows gedrumd in mijn bandje. Heerlijke sound, geweldig om te zien. Tessa is als mens en als muzikante een enorme verrijking voor de band.

 

Voordat ik in dit vak werkzaam was heb ik mij nooit gerealiseerd dat ook mannen make up moesten dragen voor televisie. Alhoewel dit niet tot mijn favoriete bezigheden hoort is het een noodzakelijk iets om glimmen tegen te gaan en oneffenheden weg te werken. Ik heb met Zygia veelvuldig samengewerkt. Televisieprogramma’s, dvd-registratie’s, fotoshoots, en dit alles op de meest uiteenlopende locatie’s. Het leuke is dat zij op alle hoogtepunten van mijn carrière lijfelijk aanwezig is geweest en dat schept vanzelfsprekend een band. Zygia is niet alleen goed in wat ze doet, ze is een heerlijk mens om in je crew te hebben.

 

 

Danie is één van de top stylistes van Nederland die veel bekende persoonlijkheden voorziet van de juiste kleding en schoeisel. Ik heb door mijn drukke werkzaamheden te weinig tijd om te winkelen. Het is fantastisch hoe goed Danie mijn smaak kent en voor mij kan selecteren wat wel of niet iets voor me kan zijn. Op die manier kan ik zelf een keuze maken in wat ik draag, zowel privé als op de bühne. Danie is geen imagostyliste omdat ik geen ander imago wil. Ik wil vooral Marco zijn en dicht bij mezelf blijven. Dat is iets wat Danie als geen ander begrijpt, ze probeert mij niet anders te maken dan dat ik ben. Wel waakt zij dat ik niet iedere keer op televisie dezelfde lekker zittende spijkerbroek aan trek!

 

Nathalie is al jaren mijn steun en toeverlaat. Gekscherend zeg ik wel eens mijn linker- en rechterhand, maar niets is minder waar. Ik kan dag en nacht op haar rekenen. Zij neemt mij ongelofelijk veel werk uit handen! Updates voor de website, het beantwoorden van post, het redigeren van interviews… zonder het zelf te weten heb ik mij compleet afhankelijk gemaakt van haar. Mijn achterban wordt altijd beantwoord en met respect benaderd. 

Mijn muziek roept bij mijn fans soms intense emoties op en zij weet daar als geen ander mee om te gaan. Het artiest zijn kent vele facetten en Nathalie is voor mij een onmisbare schakel hierin. Een onmisbare schakel én een hele goede vriendin. 

Al deze mensen zijn door Flair benaderd en geïnterviewd. Ze vertellen wat ze precies voor me doen, hoe ze het vinden om met mij samen te werken en wat ze het meest opvallend of bijzonder vinden. Het is een buitengewoon leuk artikel geworden, zeker even de moeite van het in huis halen waard!

De Flair dus, nummer 8, nu overal te koop!

Groetjes,

Marco.