Iris Kroes is The Voice of Holland!

21 January 2012

Iris Kroes is The Voice of Holland!

Oh mensen, wat ben ik ongelooflijk trots op Iris Kroes, mijn finalekandidate, het meisje met zowel de gouden stem als de gouden harp en hoewel ik het persoonlijk al lang vond is zij nu officieel The Voice of Holland!

Zinderend, bijna gruwelijk spannend was deze avond en ik wist dat Iris met name aan Chris Hordijk een enorm sterke concurrent had. Ik had alle vertrouwen in Iris maar gezien de positie die Chris steeds bekleedde in de iTunes Top 10 wist ik dat vanavond zeer lastig zou worden. Eerlijk is eerlijk, als we achter Chris Hordijk waren geëindigd zou ik daar heel tevreden over zijn geweest. Want ik heb de afgelopen maanden nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik groot fan van hem en zijn stem ben. Toen hij vorige week Charly Luske versloeg wist ik dat Nederland in Chris een groot talent erkent en dat het voor de andere finalisten een zware dobber zou worden. 

Vanavond was de climax, het moment waar we met alle kandidaten, de coaches en het enorme team achter The Voice of Holland in vijf bijna bizar te noemen maanden kei- en keihard naartoe hebben gewerkt. Het mogen werken met het uitzonderlijke talent in deze tweede editie van The Voice of Holland maakt me ongelooflijk trots en ik kan dan ook enorm tevreden terugkijken op de afgelopen maanden. We hebben kennis mogen maken met veel nieuw talent, met enthousiaste mensen met een muzikaal doel voor ogen. Het mogen werken met Iris en haar in de finale terecht zien komen was voor mij echt de spreekwoordelijke kers op de taart. Enorm trots ben ik op deze jonge vrouw die heel Nederland versteld liet staan van haar stem, haar harp en haar enthousiaste en spontane persoonlijkheid.

 

De finale bestond uit vier kandidaten, van iedere coach dus eentje. Naast Iris dongen Chris Hordijk, Paul Turner en Erwin Nijhoff om de felbegeerde eerste plaats. Alle kandidaten mochten vanavond drie liedjes zingen. Ze zongen allen een liedje wat ze al eens eerder hadden gedaan, ieder finalist zong zijn of haar single en allen zongen een duet met een paar knallers van de bovenste plank. Iris zong een duet met Birdy, Erwin had de eer met Gavin DeGraw het podium te mogen betreden, Paul zong een duet met Taio Cruz en Chris had zijn zus Lisa Loïs aan zijn zijde. Alle duetten waren spectaculair te noemen en absoluut finalewaardig.

Samen met Iris hadden we besloten dat ze het nummer Someone Like You van Adele nog eens zou zingen. Dit nummer was tenslotte het liedje waar alles voor haar mee begon, ze zong het tijdens haar auditie en door het opnieuw te zingen in de finale maakte dat de cirkel rond. 

Deze finale draaide niet alleen om stem of het juiste liedje maar net zo belangrijk is gebleken hoe belangrijk het is een achterban te hebben die je steunt, een achterban die je motiveert en die jou als kandidaat de uiteindelijke overwinning gunt. Allen hebben bewezen over de stem, het talent, en ook zeker de uitstraling van The Voice of Holland te bezitten. Het goed kunnen motiveren de achterban te laten stemmen daar bleek Iris ook nog eens heel sterk in. Nederland is als een blok voor Iris gevallen!

Enorm trots ben ik, euforisch bijna! Iris heeft het deze finale fantastisch gedaan! Hoewel ze vanzelfsprekend gespannen was hoorde je dat nergens terug en zong ze niet alleen Someone like you met haar vertrouwde harp fenomenaal, ook haar duet met Birdy was klasse!
Iris heeft laten zien wat ze in huis heeft en ik voorspel jullie: we gaan nog veel van haar horen!
 

Groetjes van een hele, hele trotse Marco!