Jaap van Dijk is overleden…

08 May 2006

Jaap van Dijk is overleden…

De wereld is even gestopt met draaien… 
Ik heb afscheid moeten nemen van een fijne vriend. Jaap van Dijk, de vader van Mike en Wendy van Dijk, liefhebbend echtgenoot van Tiny, is overleden. Ik heb Jaap de afgelopen tijd beter leren kennen en heb genoten van zijn vriendschap, zijn kijk op de wereld en vooral van zijn grenzenloze humor. Ik had

het genoegen op één van zijn glorieuze golfdagen, die hij uiteraard winnend afsloot, foto’s te mogen maken. Het werd een prachtige reportage met vaak een breeduit lachende Jaap in beeld. Foto’s die ik koester.

 

Ik heb ontzettend veel bewondering voor Mike en Wendy, die alles op een lager pitje hebben gezet om de laatste maanden van hun vader een waardevolle invulling te geven. Ze hebben heel veel tijd samen doorgebracht, ook met hun moeder Tiny en genoten van de tijd die ze samen nog hadden. Dat heeft heel veel indruk op me gemaakt. Een verlies, zeker een verlies binnen je gezin, doet altijd onvoorstelbaar veel pijn. Een verlies als dit is altijd verdrietig. Maar ik vond het fijn om te zien hoe Tiny, Mike, Wendy én Jaap elkaar konden steunen, hoe ze samen over hun verdriet konden praten, konden delen. Het gemis is niet minder groot, dat zeker niet. Maar het is fijn dat ze afscheid hebben kunnen nemen.

Ik ben ook heel blij dat ik Jaap twee dagen

voor zijn dood nog heb bezocht.

Dat voelde goed.

 

Maar nu worden we even geconfronteerd met de hardheid van het leven.

Met de oneerlijkheid van het lot. Hoe je het ook wendt of keert, dit was gewoon te vroeg.

 

Tiny, Mike, Wendy, ik wens jullie veel sterkte toe om dit ongelofelijke verlies te dragen. Het is een dag om verdrietig te zijn. Heel erg verdrietig.

 

Marco.