Jennifer Ewbank zingt Halleluja!

10 August 2009

Jennifer Ewbank zingt Halleluja!

Ze is 22 jaar, een prachtige meid om te zien, maar is zelf ook een talentvolle pianiste, schrijfster en zangeres. Daarnaast heeft ze een broer die zijn sporen in de muziek meer dan verdiend heeft. Dat ze talent had wist ik al eerder, zo zong ze in 2005 op de bruiloft van John en Vivian ‘The Last Day’ voor hen, maar nu kwam ik op mijn vakantie adres toevallig een filmpje van haar tegen wat ik echt even met jullie wil delen!

Jennifer zingt hier ‘Halleluja’. Dit liedje van Leonard Cohen is volgens mij zijn meest gecoverde liedje, want ik las dat er meer dan 200 versies van dit liedje zijn! Cohen bracht het uit in 1994 en sindsdien is het ontelbare keren op belangrijke momenten ten gehore gebracht. Zo hoorde je ‘Halleluja’ bij het vertonen van de beelden van 9/11 maar ook in de film Shrek komt ‘Halleluja’ voor. En natuurlijk zong X-Factor winnares 2009 Lisa het en bracht het op single uit. Ik vind het één van de mooiste versies die ik de laatste tijd gehoord heb en het verraadt de potentie van deze zangeres! 

Of het Cohen, Shrek, of misschien Lisa was die Jennifer inspireerde weet ik niet, wel weet ik dat ze deze versie gezongen heeft terwijl ze zichzelf op toetsen begeleidde en haar computer het allemaal registreerde! Vervolgens heeft ze dit filmpje op Youtube gezet waar het inmiddels al meer dan 6000 keer bekeken is! Een maand later zette ze overigens ook nog ‘Tall Trees in Georgia’ van Eva Cassidy in haar Youtube-kanaal.

Jennifer kan prachtig zingen! Zoooooo… wat is dat mooi! Ik moet het gewoon met jullie delen!

Ik vermoed dat de beste manier om jullie te overtuigen Jennifer zelf is!

Kijk hier naar haar ‘Halleluja’ en geniet!

Update: Ik hoor net dat John Ewbank komend jaar een album met zijn zus gaat opnemen, dus ik houd haar in de gaten en ik hoop jullie ook!

Groetjes,

Marco