Jeroen loopt de marathon van New York!

01 November 2005

Jeroen loopt de marathon van New York!

He did it!

Ruim 42 kilometers lang heeft Jeroen Rietbergen vanmiddag zich in het zweet gewerkt om zijn doel te bereiken. Om hem hierin niet alleen te laten hebben wij hem in de chatbox op de voet gevolgd. Het was aardig druk, dus ook bij mij stonden de druppels op mijn voorhoofd, haha!

 

Ik ben een aantal keer de chatbox ingegaan, en elke keer was het ontzettend gezellig. We hebben het over de marathon gehad, maar ook heb ik van de gelegenheid gebruikt gemaakt een aantal van jullie vragen te beantwoorden.

 

Ik zal Jeroen zijn resultaten even op een rijtje zetten: toen hij het 10 kilometer punt voorbij rende stond er 56 minuten en 11 seconden op de klok. Hij liep perfect op schema want halverwege zat hij ruim 3 minuten onder de 2 uur. In Amerika rekenen ze in miles, bij de 20 miles, dat is dus 32,19 kilometers, stond hij 3 uur en 6 minuten op de been om te finishen in 4 uur 8 minuten en 16 seconden.

 

Ik vind het ongelofelijk knap en heb dan ook diep respect voor deze prestatie. Ook Jeroen zijn vrienden Eric Brommert en Thom Bartelse hebben de hele marathon uitgelopen, ook voor hen maak ik een diepe buiging! Klasse mannen!

 

Hij smste dit na de marathon:

‘Bedankt voor de felicitaties! Ben best blij! Moest wel over mijn nek op 1st Avenue… toen ging het wat langzamer. Het was superwarm en zwaar maar het zit er weer op! Het was te gek! En nu… feesten!’

 

Groetjes,

 

Marco

Jeroen: 

“Mijn shirt hangt al klaar. Goed opletten dus, want het shirt met nummer 19004 is van mij. Hopelijk brengt dit nummer me geluk :-)”

Jeroen: 

“Hier moet het gaan gebeuren, dit punt hoop ik te bereiken want dit de finish.” Tijdens het verkennen van het parcours heb ik de finish in elk geval wel gehaald. Kijk maar naar onderstaande foto haha.

Jeroen: 

“Er is ook ruimte voor ontspanning gelukkig. Hier een mms van de basketbalwedstrijd van de New York Knicks tegen de Wizzards.”

Jeroen: 

“Jaja ik ben in die grote appel!”

Jeroen: 

“De dag voor vertrek heb ik nog een laatste massage gehad zodat de spieren lekker soepel zijn. Hopelijk draagt dat allemaal bij tot een mooie prestatie zondag. Ik heb nog een laatste mms gemaakt vanaf Schiphol en dan het vliegtuig in! New York, here I come!

Groeten, Jeroen!”

 

Jeroen:

 

“Zondag 6 november is het zover!! Weer 42 km en 195 meter zweten, maar deze keer in New York City! Na 4 keer Rotterdam werd het tijd voor een nieuwe uitdaging, samen met Eric Brommert en Thom Bartelse is er flink getraind de afgelopen maanden en we zijn er nu klaar voor. Woensdag 2 November vliegen we naar NYC, en zondag 6 november is het dan zover, samen met zo’n 35.000 anderen gaan we de marathon lopen!

Om 10.10 uur ‘s morgens is de start, dus dat is 16.10 uur Nederlandse tijd, het is live op tv dus je kan het volgen, ik denk alleen niet dat ik erg veel in beeld kom, ze filmen namelijk alleen vooraan en ik loop vermoedelijk, nou ja, ergens anders… ha ha!

Ik zal je email-adres invullen op een bepaalde site dan krijg je die dag mail als ik over bepaalde km punten kom: 10 km, halve marathon, 20 mile, en natuurlijk de finish!

Ik probeer ook nog bij vertrek op Schiphol een groeps foto te mmsen ok, en ook vanuit New York probeer ik jullie op de hoogte te houden!

Groeten, Jeroen!”

Ik vind het een te gek initiatief en moedig een dergelijke onderneming ten zeerste aan! Sterker nog, ik stel voor dat we zondag de 6e in de chatbox een klein feestje bouwen om Jeroen te steunen, die op dat moment zo hard aan het werk is! Laten we vanaf 16.00 allemaal regelmatig even langskomen, tot een uur of… hoe lang zou Jeroen er over doen? Laten we zeggen een uur of vier, dat zal hem beslist lukken! Zelf kom ik uiteraard ook een paar keer met mijn kop om de hoek kijken!

 

Tot zondag, in de chat!

En Jeroen: héél veel succes!!!

 

Groetjes,

 

Marco.