Ken je mij? Wie ken je dan?

04 May 2018

Ken je mij? Wie ken je dan?

Ieder jaar op 4 mei tijdens de Nationale Herdenking, herdenken wij de slachtoffers die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesoperaties nadien. Een dag die iconisch is en niet vergeten mag worden. De jaarlijkse herdenking is op de Dam in Amsterdam en na de herdenking wordt er een muzikale voorstelling gegeven met liedjes. Documentairemaker Nathalie Toisuta was verpletterd door de uitvoering ‘Ken Je Mij’ van mijn Yosina, winnares van The Voice Kids 2018. Ze heeft dan ook contact gezocht met Trijntje Oosterhuis en gevraagd of ze een duet met Yosina wilde gaan doen op 4 mei om samen dit nummer te zingen. Het nummer is zeer gepast voor de herdenking, want zoals Nathalie zei: “Het kan ook een uitnodiging zijn om te heroverwegen wie we zelf zijn.”

Trijntje was erg enthousiast en wilde dit graag samen met Yosina doen. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft zich aangesloten bij dit initiatief en groot omarmd, maar ook ik omarm dit mooie initiatief!
Het nummer ‘Ken Je Mij’ betekent heel veel voor mij. Ik heb Trijntje dan ook vaker gestimuleerd om dit nummer te zingen. Zoals Yosina het zong was dan ook echt spectaculair! Het lied spoort ons aan om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan en niet te oordelen. De tekst verwoordt alles waar het Nationaal Comité 4 en 5 mei voor staat. Tevens is er een mooie clip opgenomen van dit prachtige nummer en heeft Trijntje Yosina uitgenodigd om dit liedje te gaan zingen tijdens een concert van haar.  

Dit nummer en de muzikale boodschap ervan wordt cadeau gedaan aan iedere Nederlander die ook herdenkt, om te voorkomen dat wij ooit weer in een situatie komen waarbij wij de ander veroordelen:
Ken je mij? Wie ken je dan?


 
Groetjes,

Marco