Kennismaken met de OCEAN REEF Neptune III

02 September 2021

Kennismaken met de OCEAN REEF Neptune III

Het is geen geheim dat duiken mijn favoriete hobby is. Zodra het kan lig ik het liefst onder water, in Nederland of op mooie duiklocaties elders in de wereld. Door Corona heb ik het een tijd moeten missen maar wat heerlijk dat het weer kan!

Ik duik al jaren met een OCEAN REEF volgelaatsmasker en mocht nu het nieuwe Neptune III masker proberen in het indoorduikcentrum TODI in het Belgische Beringen.

Foto: Filip Staes

Tussen de 5500 tropische zoetwatervissen kon ik in alle rust de nieuwe Neptune III proberen. Wat een geweldige ervaring! Wat meteen opvalt aan dit masker is de comfortabele ademhaling. Een ander groot voordeel is dat je probleemloos ondersteboven in het water kan hangen, zo kan je het onderwaterleven nog beter bekijken! Met mijn Predator Extender kan dat ook, maar moet ik wel rekening houden met het blazen van de automaat en de flow met de speciale knop bijstellen. Met de Neptune III is dit euvel uit de wereld, dankzij een nieuw ontwerp van de tweede trap werkt de ademautomaat in welke houding dan ook bijzonder efficiënt. Blazen is er niet meer bij!

Foto: Filip Staes

De OCEAN REEF volgelaatsmaskers staan al bekend om hun grote gezichtsveld, maar met de gaaf uitgevoerde Neptune III heb je als duiker nog meer zicht. Natuurlijk kun je met dit nieuwe volgelaatsmasker ook comfortabel door de neus ademhalen en beslaat het vizier niet. Ik ben super enthousiast. Is duiken ook jouw grote passie, dan kan ik de Neptune III echt aanraden.

Wil je nog meer informatie over de Neptune III kijk dan hier.

Groetjes,

Marco