Kiss voor Kika!

07 November 2012

Kiss voor Kika!

k denk dat het één van de meest aparte en tegelijkertijd meest gave photoshoots is die ik in mijn carrière heb gedaan; de transformatie tot Gene Simmons van de formatie Kiss voor het Veronica Magazine.
In mijn jeugd vond ik Kiss en dan met name zanger Gene Simmons helemaal geweldig, wat waren dat een stoere kerels en het I Was Made For Loving You denderde dan ook vaak door mijn kamer. Hoewel ik keihard meezong had ik geen idee waar het liedje over ging, haha. Uiteraard was ik lid van de fanclub en ik verslond artikelen over deze band.Toen ik voor de serie Heroes voor het Veronica Magazine werd gevraagd wist ik dan ook al heel snel in wiens huid ik graag wilde kruipen, namelijk die van Gene Simmons! Transformeren tot Gene Simmons had heel wat voeten in aarde, het duurde heel wat uurtjes voordat het eindelijk helemaal perfect was en voordat de zo herkenbare makeup van Gene op mijn gezicht was aangebracht. Het leuke is dat ik mezelf nauwelijks herkende en vooral Gene Simmons, mijn jeugdheld, terugzag.



De foto’s die voor deze Heroes-reportage in het Veronica Magazine zijn gepubliceerd vond ik echt helemaal te gek! In deze serie was ik niet de enige die zich liet transformeren tot zijn of haar held. Edwin Evers kroop bijvoorbeeld in de huid van John Lennon, Albert Verlinde liet zich vereeuwigen als King Arthur en de meiden van K3 werden Charlie’s Angels. Totaal zijn er 12 verschillende transformaties geweest en die foto’s zullen voor Kika geveild gaan worden bij Melchior Art Gallery in Amsterdam.

Van 10 tot en met 26 november kun je al deze foto’s gaan bekijken op de expositie bij Melchior Art Gallery waarna de veiling op 26 november om 17.30 uur zal sluiten. Niet alleen kun je de foto’s dus zien, je kunt er ook op bieden en daarmee Kika steunen!

Als je benieuwd bent hoe de hele transformatie tot stand kwam dan kun je dat in onderstaand filmpje nog eens terugzien!

With Kiss!