Knuffels voor het Martini Ziekenhuis

11 September 2012

Knuffels voor het Martini Ziekenhuis

Tijdens mijn concertreeks Dichtbij vertelde ik in het Martiniplaza in Groningen over mijn band met deze stad. Dat ik aan het begin van mijn carrière zo nu en dan nog wel eens een beertje kreeg toegeworpen en deze vervolgens langs ging brengen bij het brandwondencentrum aldaar.

Mijn fans bedachten daarop een ludieke actie en brachten in juni, naar het laatste concert van de tour, en tevens de opening van de Ziggo Dome massaal knuffels mee. Aan het begin van de show, op het moment dat ik iedereen welkom heette, werd ik bedolven onder een regen van knuffelberen. Een erg leuke verrassing en ik beloofde dan ook dat we voor deze beren ook een mooi thuis zouden vinden.

Afgelopen week stond een afspraak gepland met het brandwondencentrum. Met maar liefst vijf volle vuilniszakken met knuffelberen vertrok ik donderdag richting Groningen waar we met open armen werden ontvangen door het personeel aldaar. Ik kom hier, sinds de cafébrand in Volendam in 2001, met enige regelmaat op bezoek en ik heb inmiddels een warme band met dit ziekenhuis opgebouwd.

Op de website van het Martini Ziekenhuis staat een mooi verslag van deze dag. Hierin kun je onder andere lezen dat vanwege hygiënische redenen, opgenomen kinderen altijd een speciale knuffel krijgen. De beren en knuffels die ik heb langs gebracht worden daarom gegeven aan de broertjes en zusjes van lang opgenomen patiëntjes en aan de kinderen van langdurig opgenomen volwassenen. Zij moeten het vaak lange tijd met minder aandacht doen, omdat vanzelfsprekend alle aandacht is gericht op het herstel van hun broertje of zusje, of hun vader of moeder. Het Brandwondencentrum richt een knuffelkast in waar deze kinderen een ‘Borsato-beer of -knuffel’ kunnen uitzoeken.

Ze vertelden me dat ze zelf, eventueel met hulp, de kast regelmatig zullen aanvullen. Daar ga ik me uiteraard ook hard voor maken! Ik beloof ook in de toekomst nog heel geregeld knuffels naar Groningen te komen brengen!

Groetjes,

Marco