Komt een vrouw bij de dokter

17 November 2009

Komt een vrouw bij de dokter

Gisteren vond in Pathé Tuschinski in Amsterdam de première plaats van de film ‘Komt een vrouw bij de dokter’. Het is een verfilming van de gelijknamige roman geschreven door Kluun en tevens een ode aan de liefde.

Leontine en ik waren aanwezig bij deze première en enorm onder de indruk! Het is de beste film die ik in jaren heb gezien! Hij is menselijk, heftig, emotioneel, eerlijk en in your face.

Er is fantastisch geacteerd, het boek van Kluun is eer aangedaan en zelfs de naaktscènes zijn erotisch zoals ze bedoeld zijn zonder Hollands over te komen, als je begrijpt wat ik bedoel.

Carice van Houten en Barry Atsma spelen de hoofdrollen in de langverwachte verfilming van ‘Komt een vrouw bij de dokter’. Carice kennen we van o.a. een rol in Minoes, Alles is Liefde en Zwartboek. Dit is slechts een kleine greep uit de films waarin Carice speelde. Een zeer getalenteerde actrice die volkomen terecht een aantal Gouden Kalveren op haar naam heeft staan!

Carice heeft echter in ‘Komt een vrouw bij de dokter’ haar mooiste rol ooit gespeeld en alle hoogegspannen verwachtingen overtroffen! Ze heeft opnieuw bewezen de beste actrice van Nederland te zijn!

Barry is bekend van tv, film en theater, zo speelde hij o.a. in Rozengeur & Wodka Lime en Voetbalvrouwen. Op het witte doek was Barry eerder te zien in  Nachtrit, Ik Omhels je met Duizend Armen en De Passievrucht. Ook Barry stijgt boven zichzelf uit en heeft een zeer geloofwaardige rol neergezet. Mijn complimenten!

Dat Reinout Oerlemans veel talent heeft weten we natuurlijk ook al lang. De internationaal succesvolle tvproducent raakte zo in de ban van deze succesroman dat hij zelf de regie van de film op zich heeft genomen. Aangezien hij nog niet eerder een film geregisseerd had was dat een spannend project maar hij heeft het buitengewoon goed gedaan. Een dergelijk boek op een manier als deze verfilmen, daar kan je niet anders dan je pet diep voor afnemen!

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van Stijn, de hippe Amsterdamse vader van een gezin dat alles heeft: Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van de hele wereld . Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is on top of the World. Hij heeft het gemaakt.

Maar dan; Borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. Tussen de chemo’s door doen ze of er niks aan de hand is. De Vrijdagse Stapavondjes van Stijn worden snel weer in ere hersteld. Hij vlucht in drank, drugs en uitgaan. En dan is er Roos. Zomaar. Onaangekondigd staat ze tijdens carnaval voor zijn neus. Ze wordt zijn kankervrije oase, waar hij de kilte van thuis even kan vergeten. Wat hij nooit voor mogelijk had gehouden, gebeurt; hij wordt verliefd. Verslaafd zelfs, aan Roos. Elke vrije minuut wil hij bij haar zijn. Zijn leven wordt een chaos, iedereen vraagt aandacht, het kantoor moet door, zijn vrouw gaat dood.

(ANP Viktor Arnolds)

Leontine en ik zijn beiden enorm door de film geraakt en hebben er nog lang over nagepraat.

‘Komt een vrouw bij de dokter’, een film die je gezien moet hebben!

Groetjes,

Marco