Laura wint The Voice Kids!

15 February 2013

Laura wint The Voice Kids!

We hebben er met elkaar maanden naar toe geleefd en de kandidaten hebben er keihard voor gewerkt, maar vandaag was eindelijk die langverwachte finale van The Voice Kids! Na de Battles van vorige week kon je zien dat ik de finale in ging met Jesse en Laura, twee bijzondere talenten. Angela had Silvana en Jurre meeenomen en Nick en Simon hadden hun pijlen op Joep en Irene gericht.
Ook dit seizoen bleek er weer een verrassend grote hoeveelheid talent zich te hebben opgegeven en wat hebben we genoten van al die audities, battles en optredens! Het samenwerken met de kinderen is ongelofelijk leuk. Ze willen ontzettend graag leren, zijn enorm flexibel en omdat ze vaak nog zo blanco zijn hoef je ze eigenlijk niets af te leren, alleen aan te leren. Kinderen coachen is echt geweldig om te doen! In de middag hadden we een generale repetitie en in tegenstelling tot de andere edities van dit programma, hadden we deze met publiek. Dat is veel gezelliger dan een lege zaal en het gaf de kandidaten ook al meteen een idee van hoe het ’s avonds zou zijn. Tussendoor werd ik aangesproken door Junior Reporter Finn, één van de kandidaten uit Team Borsato. Finn heeft iedereen het hemd van het lijf gevraagd, zelfs John de Mol himself kon niet aan zijn indringende vragen ontsnappen, harstikke leuk!

 

 

De repetities verliepen wat anders dan normaal, want kandidaat Jurre uit Team Angela bleek een flinke griep te hebben. De vraag was of hij wel in staat zou zijn te kunnen zingen en Emma, ook uit Team Angela was al in alle haast opgetrommeld om eventueel voor hem in te vallen. In één dag tijd heeft Emma vier liedjes moeten leren, inclusief danspasjes. Uiteindelijk bleek het niet nodig, Jurre heeft het geweldig gedaan! Petje af voor Emma, die toch maar mooi stand by stond!

Nadat Jesse en Laura hun liedje hadden gezongen en de mensen thuis de gelegenheid kregen om te stemmen, zong ik samen met mijn kandidaten het lied Go Your Own Way. Wat was dát leuk om te doen! Nadat alle kandidaten hun songs gedaan hadden, bleek Jurre het van zijn medekandidaat Silvana te hebben gewonnen. In Team Nick & Simon zong Irene Joep uit de competitie en Laura zong zo spectaculair dat ze met 61% van de stemmen Queen-fan Jesse naar huis zong. Wat was ik overigens blij dat ik dit keer niet hoefde te kiezen, want wat zong Jesse goed en wat deed hij het overtuigend! Maar het publiek wilde meer horen van Laura, dat bleek al snel. De drie kandidaten die nog over waren mochten toen alle drie hun single ten gehore brengen. Jurre zong zijn single Misery. Irene zong I Wanna Dance With Somebody en Laura sloot de laatste ronde af met haar vertolking van Edge Of Glory van Lady Gaga.

Ik vond de finale nog vele malen beter en leuker ik had verwacht. Wat een geweldige show is er neergezet en wat was het goed om te zien dat de saamhorigheid onder de kandidaten zo groot was. Er was voor hen helemaal geen sprake van een wedstrijd of competitie, het was vooral één groot avontuur van kinderen die niets liever willen dan zingen en dat ook uitzonderlijk goed doen. Een fantastisch avontuur!

En toen was daar de bekendmaking. Wat was ik blij en trots toen bleek dat Laura de meeste stemmen had gekregen en zich The Voice Kids 2013 mag noemen! De jonge winnares won een platencontract en een studiebeurs ter waarde van 10.000 euro. Ook mag ze in maart live optreden tijdens de Europese première van de vernieuwde show Disney Dreams in Disneyland Parijs. Laura kon het nauwelijks geloven, had er in eerste instantie ook letterlijk geen woorden voor, zo overrompeld was ze. Maar dat ze haar geluk niet op kan en ontzettend blij is met haar overwinning mag duidelijk zijn.

Het was weer een mooi seizoen. Ik heb genoten van mijn medecoaches, alle kandidaten, de saamhorigheid in Team Borsato en het hele feest rondom alle opnamen en shows. Volgend jaar ben ik er opnieuw bij!

Groetjes,

Marco