LEF Award!

19 January 2010

LEF Award!

Op 15 januari 2008 werd in Nederland een nieuw initiatief geboren: Weg met de winterdip die ons land jaarlijks in de tang houdt. Vanaf 2008 gaat de derde dinsdag in januari voortaan als de Big Improvement Day door het leven, oftewel BID. Een keur aan topmensen in Nederland laat zien hoe overheid en bedrijfsleven elkaar niet langer wantrouwen, maar in optimale vorm samenwerken. Tijdens BID krijgen goede ideeën daadwerkelijk een kans en staan ondernemerschap, positivisme en creativiteit centraal.

Samen met Jeroen Smit, Fokke de Jong en Rem Koolhaas stond ik genomineerd voor de LEF Award voor de ‘Ondernemer met het meeste lef’!  Tot mijn grote verrassing won ik deze bijzondere prijs ook nog!

Op dinsdag 19 januari kreeg ik deze dan ook uitgereikt.

Volgens de jury:

Marco Borsato is met 14 nummer 1 hits de meest succesvolle Nederlandse zanger allertijden. Na het faillissement van zijn bedrijf toonde hij een grote dosis lef door zijn verantwoordelijkheid te nemen en met twee extra concerten in het Gelredome de komst van Diana Ross naar Nederland voor tienduizenden fans zeker te stellen.

Ruim 1200 ondernemers hadden hun stem uitgebracht in deze verkiezing en waren aanwezig. Het applaus was gemeend en hartverwarmend, het was een hart onder de riem van ondernemend Nederland. 

Overigens bevond ik me in goed gezelschap. Zo ging Staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager er met de ‘3e Dinsdag Award voor de meest ondernemende overheidsfunctionaris / politicus’ vandoor, kreeg Ruud Koornstra de ‘ID Award voor de ondernemer met het beste idee‘ in handen en mocht Reinout Oerlemans de ‘BID Award voor dé ondernemer van Nederland‘ op zijn naam schrijven.

Het is een prijs uit onverwachte hoek, maar wordt zeer gewaardeerd!

Groetjes,

Marco