‘Legends’ geopend!

25 September 2015

‘Legends’ geopend!

Afgelopen donderdag 24 september heb ik in het Hard Rock Café in Amsterdam de unieke expositie Legends geopend! Maar liefst dertien kunstwerken, ontstaan uit een creatieve samenwerking tussen één van mijn favoriete fotografen, William Rutten en de kunstenaar Toshy, werden tijdens de feestelijke opening onthuld.

William Rutten: “Als je een grootse artiest wilt om je expositie te openen, kun je niet om Marco Borsato heen. Zowel op het gebied van albums, kaartverkoop als awards prijkt hij bovenaan de lijsten! Marco is de grootste artiest die Nederland ooit gekend heeft. Ik ben overigens ook erg op hem gesteld, onze samenwerking dateert al vanaf 1990. Ik was erbij vanaf het moment dat zijn eerste cd werd geperst en dat is Marco nooit vergeten. Ik mag nog altijd overal bij zijn, dat siert hem.”

Ook van mij werd er een kunstwerk door Toshy gemaakt. Drie foto’s van de hand van William werden door Toshy voorzien van urban art en gerelateerde teksten. Het resultaat is verbluffend, uniek en heel bijzonder! De kunstwerken van o.a. Madonna, Robbie Williams, P!NK, Rihanna, Prince en Adele zijn tot 8 oktober te bezichtigen tijdens de openingsuren van het Hard Rock Cafe.
 


Met een totaal van 203 locaties in 64 landen, waaronder 156 cafés, 22 hotels en 11 casino’s, is Hard Rock International één van de meest bekende bedrijven ter wereld. Het Hard Rock Café staat ook bekend om de kledingcollectie voor verzamelaars. Vooral in de jaren tachtig was het hot om een t-shirt te scoren van een internationale vestiging! Nog altijd loopt de kledinglijn heel goed, waarbij op dit moment de zogenaamde pins weer een musthave blijken te zijn! Zo kan men in elke Hard Rock-stad de pin met het logo en daaronder de naam van de stad kopen. Ook biedt elk Hard Rock Cafe andere pins aan, waaronder afbeeldingen van gitaren met de typische kenmerken van de stad. Heel gaaf!

Met een gitaar van Eric Clapton als begin van de collectie, bezit Hard Rock nu ook de grootste verzameling muziek memorabilia ter wereld, die overal in ter wereld in de locaties te zien zijn. Je begrijpt dat ik dus enorm vereerd ben dat ik als eerste en enige Nederlander gevraagd ben ook een item beschikbaar te stellen. Mijn overhemd met Symphonica in Rosso logo uit 2006 krijgt nu een mooi plekje in het Hard Rock Café! 
 


Claire Skudder, senior sales & marketing manager van het Hard Rock Cafe: ”Het Hard Rock Cafe is beroemd om haar grootste collectie muziek memorabilia. Ik woon nu 16 jaar in Nederland en ik ben trots dat we Borsato aan de collectie mogen toevoegen. Ik heb gezien hoeveel mensen hij raakt met zijn muziek en zijn enorme populariteit. Hij past dan ook perfect tussen de andere wereldsterren in het Hard Rock Cafe.”


Groetjes 

Marco