Leontine in Plop en de Pingu

09 September 2007

Leontine in Plop en de Pingu

Eerder dit jaar startten de opnamen van de nieuwe Kabouter Plop film, Plop en de Pinguïn. In deze zevende Plopfilm willen de kabouters een kleine pinguïn redden uit de handen van de gemene eigenares van het restaurant ‘De Gouden Pollepel’. Deze venijnige dame wil zoveel mogelijk pinguïns vangen op de Zuidpool, om hier dan exclusieve pinguïnsoep van te maken voor haar restaurant. Je zou zo’n vrouw trouwen zeg… ik bedoel… een knap staaltje acteerwerk! Haha!

Niemand minder dan mijn eigen Leontine vertolkt één van de hoofdrollen als Louise Appelboom, de slechte eigenaresse van ‘De Gouden Pollepel’. Maar even zonder gekheid, het spelen van een rol als die van Louise Appelboom is niet alleen ontzettend leuk, het is ook ontzettend moeilijk. Als actrice grijp je tijdens het acteren terug op eigen ervaringen en die emoties vergroot of verklein je, afhankelijk van de rol. Het spelen van de ultieme slechterik is natuurlijk fantastisch om te doen, maar voor iemand die van nature geen gemene trekjes heeft en juist buitengewoon lief is, is het spelen van een naar karakter geen gemakkelijke opgave. Leontine heeft zich heel goed in haar rol ingeleefd en tijdens de repetities gezocht naar de meest geloofwaardige manier waarop ze haar karakter kon vormgeven. Ik heb al een aantal kleine stukjes mogen bekijken, en ik moet zeggen dat ik heel erg onder de indruk was. Ik bekijk zo’n scene dan toch met de gedachte dat ik wil kijken hoe Leontine het doet, maar als ik na de scene al helemaal in het verhaal van Louise zit en vergeten ben dat ik op Leontine zou letten, dan doe je als actrice iets heel erg goed!

Ik kan dan ook nauwelijks wachten haar te zien op het witte doek. Op 6 oktober is de officiële première, op 10 oktober gaat de première van start in heel Nederland!

Naast Leontine schitteren er nog meer bekende acteurs in deze film. De rol van Snorre de Poolkabouter wordt vertolkt door de Vlaamse komiek en acteur Jacques Vermeire. Ook krijgen we Edo Brunner en Arijan van Bavel in deze plopfilm te zien. Arijan kennen we als Adje, die wekelijks bij Paul de Leeuw te zien was. Jacques heeft geen introductie nodig en ook Edo kennen we natuurlijk al langer. Zo speelde hij o.a. in mijn videoclipje ‘Dromer’.

Leontine was al eerder te zien in o.a. de producties ‘Amsterdamned’, ‘Briefgeheim’ en ‘Flodder’. Tevens speelde ze in de musical ‘De Jantjes’, de Talpa-serie ‘Voetbalvrouwen’ en was ze kortgeleden te zien in Ranking the Stars. Vorig jaar bracht ze een boekje uit met columns, ‘Ook moeder’, zoals ze in het maandblad Kinderen hadden gestaan.

En dan binnenkort dus in de nieuwste Kabouter Plop-film. Een geheel nieuw genre voor Leontine, maar dat maakte de uitdaging des te groter. Ondanks de lange opname-dagen, genoot ze enorm van het acteren en daardoor ik ook!

Je begrijpt dat ik wederom super trots op mijn vrouw ben! Ook ben ik heel benieuwd naar wat onze kinderen ervan vinden! 

Ben je net zo benieuwd als ik en kun je nauwelijks wachten tot 10 oktober, dan kun je hier alvast de trailer bekijken

Genieten!

Groetjes,

Marco