Leontine is vandaag jarig!

10 December 2007

Leontine is vandaag jarig!

Vandaag is het precies veertig jaar geleden dat Leontine ter wereld kwam! Als ik naar haar kinderfoto’s kijk was ze toen al een beeldschoon en schattig meisje en volgens haar moeder was ze ook als kind al erg lief en makkelijk in de omgang. Ik kan dat alleen maar beamen! Leontine is veertig jaar later nog altijd ontzettend lief en kan het eigenlijk met iedereen wel goed vinden. En vandaag is mijn liefste jarig! 

Vandaag is het feest!

Ik heb Leontine in 1996 echt leren kennen, toen ze net 29 was geworden. We hebben elkaar op een goed moment ontmoet, toen we allebei wat van het leven gezien hadden en allebei een serieuze relatie achter de rug hadden. Daardoor was het voor ons allebei duidelijk wat we van het leven verwachtten en wat we ook van elkaar verwachtten. 

We hadden nog maar drie maanden verkering toen ik haar ten huwelijk vroeg. 

Ik was er honderd procent van overtuigd dat dit de vrouw was waarmee ik oud wilde worden, dat Leontine de moeder van mijn kinderen zou worden. Inmiddels zijn we elf jaar verder en zijn we bijna tien jaar getrouwd. 

Hoewel ik dus blij ben dat we elkaar juist in die periode hebben leren kennen, ben ik soms wel eens nieuwsgierig naar het meisje wat ze vroeger was, het meisje wat ik niet gekend heb. Ik vind het heerlijk om haar moeder of broer en zus over Leontine te horen praten, of om naar oude beelden zoals ‘Briefgeheim’ te kijken. Leontine was nog maar vijftien toen ze daar de hoofdrol in speelde, maar je ziet al de Leontine van ‘later’ in dat tienermeisje terug.

Leontine is mijn steun en toeverlaat, mijn klankbord, mijn stabiele thuisfront.

Ze is mijn grote liefde, ze is mijn alles. En ze is jarig!

Vandaag gaan we samen wat leuks doen, maar het echt vieren doen we binnenkort, als deze drukke maand achter de rug is. 

Lieve Leontine, gefeliciteerd met je veertigste verjaardag!

De komende veertig jaar sta ik naast je!

Ook namens Luca, Senna en Jada!

xxx Marco.