Link van de week: bijzondere LEGO

01 December 2005

Link van de week: bijzondere LEGO

Via een fan kreeg ik een link doorgestuurd welke ik toch wel érg leuk vond, zo leuk dat ik hem met jullie wil delen. Ik heb al vele creaties van mijn hoofd mogen zien, op foto’s, tekeningen, in marsepein, chocola en op schilderijen, maar in Legoblokjes, dát was nieuw voor me!

 

Dirk Denoyelle heeft maarliefst 72 uur gewerkt aan mijn bovenkant en heeft er welgeteld 9.500 blokjes in gebruikt. Ik vind het een prestatie, want het is een stuk moeilijker dan dat het lijkt. Ik liet de foto aan Luca zien, hij herkende direct het gezicht van zijn vader. Een groot compliment voor de bouwer is wel op zijn plaats, dacht ik zo.

 

Ik denk dat praktisch ieder kind wel eens met Lego gespeeld heeft. Het is een leuke bezigheid, goed voor de motoriek, je kunt er uren zoet mee zijn. Na even gegoogled te hebben zag ik dat de Legoblokjes al sinds 1949 bestaan. Het woord Lego is afgeleid van het Deense woord ‘LEg GOdt’ (speel goed). Later bleek het woord in het Latijn te interpreteren als ‘ik verzamel’. Leuke feitjes om te weten!

 

Surf eens naar deze link en bekijk mijn hoofd maar eens goed, haha! En zie ook dat hij nog meer portretten in blokjes heeft gemaakt van o.a. Paul van Vliet, Elton John, Joe Cocker en zelfs Freddy Mercury. Heb jij thuis ook een doos met Lego staan? Probeer maar eens of je iets met als thema ‘Borsato’ kunt maken. Foto’s kan je mailen naar vragenstaatvrij@167.99.43.109, de knapste, leukste creaties zullen we hier laten zien.

Ik ben benieuwd!

 

Groetjes,

 

Marco

P.S. Eerdere sites die de moeite waard zijn:

http://www.handleiding-online.nl/ 

http://www.komterug.nl/

http://www.yousendit.com/

http://www.rentabob.nl