Link van de week: Snippy!

25 January 2006

Link van de week: Snippy!

Heb je dat ook wel eens? Je ziet een interessant stukje in de krant en denkt: “Hé, dat wil ik even bewaren” of aan iemand anders geven. Normaal gesproken scheur je dan het bewuste stukje uit de krant. Het leuke is dat dit nu ook kan met een website! Je leest iets leuks en je wilt het even bewaren of naar iemand anders mailen. Natuurlijk kun je dan de hele website in je favorieten zetten en               Voorbeeld met rechthoek

moeilijk gaan doen. Of.. je gebruikt gewoon Snippy!

Snippy is een klein programmaatje, is maar 84KB groot en hoeft niet geïnstalleerd te worden. Gewoon starten is genoeg. Je krijgt dan een klein schaartje in je taakbalk onderin. Wel dien je Windows XP te hebben om het te kunnen gebruiken.

Als je daarop klikt verandert je muis in een pen en kun je een lijn trekken om iets dat je interessant vindt. Dit wordt als plaatje naar je “klembord” gekopieerd. In een programma als Photoshop kun je hem dan als plaatje bewerken en bewaren. Als je de Shift toets ingedrukt houdt krijg je een rechthoek. Je kunt de dikte en de kleur van de lijn ook nog bepalen en natuurlijk een hotkey definiëren. Da’s alles! 

               Voorbeeld van een vrije bewerking

Zo kun je dus verbluffend eenvoudig een kleine tekstje als plaatje naar iemand mailen zonder dat diegene de hele website door moet spitten.

Opnieuw dus weer een hele handige link van de week!

Groetjes,

Marco.

http://www.cijfers.net

http://www.vanuitdelucht.nl

http://www.handleiding-online.nl/ 

http://www.komterug.nl/http://www.yousendit.com/ 

http://www.rentabob.nlhttp://www.dirkdenoyelle.com/nl/legowaartezien.htm