Link van de week: www.mirc.com

16 July 2004

Link van de week: www.mirc.com

Zoals de meeste van jullie ondertussen wel weten heb ik op mijn site een chatbox. Daar kun je met andere fans chatten over van alles en nog veel meer.

Je kunt dit gewoon via de site doen maar ook via een speciale chatprogramma die meer functies heeft, deze heet mIRC en dus is de link van de week:

www.mirc.com Ben je er nog niet aan toe om alle ins en outs van mIRC te ontdekken, dan kun je Mircsato ook via mijn site downloaden!

Je gaat daarvoor naar ‘Chatbox’ en kiest voor ‘Download’. Ik raad je aan de versie ‘Mircsato’ te downloaden, dat is een versie die speciaal aangepast is voor de chatters van #borsato. Het prettige aan deze versie is dat hij al ingesteld is op het kanaal van #borsato, en hij is een beetje aangepast naar het Nederlands. 

 

@Dcc legt het voor je uit:

“Als je Mircsato gedownload hebt staat er een map mircsato-user op je harde schijf. Klik deze map aan en dan pakt hij hem zelf uit. 

Heeft hij hem uitgepakt dat verschijnt er op je harde schijf een map mircsato-user, klik deze map open en je ziet een boel icoontjes. Maar er staat ook een icoon met blauw en rode letters en een gele smiley, als je daarop klikt kom je in de chatbox! Easy!

 

Je komt binnen met de naam ‘hkchatter’ dit is standaard. Pas je naam aan door in je tekstregel onderin te tikken: /nick Joris of 

welke naam je dan ook wilt hebben. En voila, je kunt gaan chatten! Alle vragen die je nog hebt kun je stellen aan de operators in de chatbox die te herkennen zijn aan een @ voor hun naam.

 

Wel wil ik jullie er even op wijzen dat ook in deze chatbox een aantal regels gelden. Die regels kun je vinden onder de button “Chatbox” en kies dan voor ‘Chatrules’ in je linkermenu. Veel chatplezier!”

 

Chatten via mIRC betekent dat je leuke kleuren aan je teksten kunt meegeven, maar ook geluidjes. Ik heb mezelf al heel wat keren voorbij horen komen in de chatbox, haha. Je kunt heel gemakkelijk privéberichten sturen en er zitten een aantal standaard afkortingen bij die reuze handig zijn. Typ je bv ‘wb Marco’ dan verschijnt er automatisch ‘Welcome Back Marco!’ in beeld!

Wie weet spreken wij elkaar in de chatbox!

Groetjes,

Marco