Lisanne; een bijzondere photoshoot met een bijzonder meisje…

15 December 2015

Lisanne; een bijzondere photoshoot met een bijzonder meisje…

Afgelopen januari had ik een ontmoeting met een bijzonder meisje, Lisanne Spaander. Lisanne kreeg in oktober 2014 te horen dat ze ‘Ewing-sarcoom’ had, een zeldzame vorm van botkanker die vooral onder kinderen en pubers voorkomt. De wereld van Lisanne stond op zijn kop, haar vooruitzichten waren in één klap heel onzeker en haar ziekte beheerste ineens haar wereld. Alles dat voor een puber zo vanzelfsprekend moet zijn, school, uitgaan, afspreken met vriendinnen, alles was ineens anders maar één ding bleef voor Lisanne gelijk; de kracht die ze uit haar muziek wist te halen bleef onverminderd groot. 

Tijdens haar ziekenhuisopnamen schreef Lisanne zelf het liedje ‘Vechtersbaas’ dat al heel snel de landelijke media haalde. Er was een bijzonder en aangrijpend filmpje bij gemaakt waarin Lisanne zich in al haar kwetsbaarheid bloot durfde te geven maar waarin ze tegelijkertijd haar enorme kracht liet zien en dat filmpje raakte mij enorm. Van het gesprek dat ik in januari met Lisanne had bleven vooral haar positiviteit, haar enthousiasme, haar kracht maar ook haar kwetsbaarheid me bij. Tijdens het gesprek nodigde ik haar niet alleen uit voor Symphonica in Rosso, maar vroeg ik haar ook of ik een keer een photoshoot met haar mocht doen. Lisanne is een prachtige, krachtige jonge vrouw en ik wilde dat zo graag vastleggen. Ze was direct enthousiast maar spraken af dat we dit zouden doen wanneer de behandelingen die ze nog steeds moest ondergaan, wat verder achter de rug lagen. 
 


Na afloop van één van de Symphonica in Rosso-concerten sprak ik Lisanne weer en daar vroeg ze me of we de beloofde photoshoot op korte termijn konden doen met wel een heel speciale reden. Lisanne mag namelijk een album maken met maar liefst zes liedjes dat in het voorjaar van 2016 zal verschijnen. Op dit album zal ‘Vechtersbaas’ komen te staan maar ook het prachtige ‘Mag Ik Dan Bij Jou’ dat ze bij Claudia de Breij heeft gezongen. Verder mag ze hiervoor nog een aantal liedjes schrijven en daar is Lisanne nu druk doende mee. 

Mij vroeg ze of ik de foto’s voor de cover en in het boekje wilde maken. Ik wilde dat graag doen maar ik had er wel een voorwaarde aan verbonden. Natúúrlijk wilde ik dat doen als Lisanne bij mijn laatste Symphonica in Rosso-show op 3 maart het nummer ‘Vechtersbaas’ voor mijn publiek wilde komen zingen en spelen. Lisanne stemde direct in, pieuw!Lisanne is gelukkig inmiddels tumorvrij. Na alle behandelingen, chemo’s en operaties is het nu een kwestie van goed gaan herstellen en kracht opbouwen. Lisanne zal altijd de letterlijke littekens van haar ziekte met zich meedragen en ook haar linkerbeen functioneert nog niet zoals het voor haar ziekte functioneerde, maar ze heeft weer zoveel perspectief in haar leven! En ze is van plan er alles uit te halen!
 


De photoshoot met Lisanne vond vorige week woensdag plaats. Veel foto’s hiervan zal ik nog niet plaatsen, dat laat ik graag te zijner tijd aan Lisanne over. Dat het heel indrukwekkend was, dat mag wel heel duidelijk zijn. Toen Lisanne chemo moest ondergaan besloot ze haar haar er vast af te halen. Dankzij een speciale haarband kon ze haar eigen haar daarna toch nog dragen, samen met een klein mutsje. Ook tijdens de photoshoot droeg ze dit maar samen besloten we dat ze het mutsje en haar haar ook af zou doen voor een aantal foto’s. Het was zo’n ontroerend moment waarvan ik zelf even vol schoot. Lisanne haar haar begint weer te groeien en het trof me hoe beeldschoon ze was. Met haar, zonder haar maar ook met haar korte koppie is ze een prachtige jonge vrouw. De photoshoot was echt geweldig! Lisanne genoot zichtbaar maar ook ik. Iedere keer riep ik uit dat ik nu toch echt de foto voor de cover had gemaakt maar nadat Lisanne zich omgekleed had, de setting weer iets was gewijzigd en ik weer een andere foto maakte riep ik weer dat dat hem toch echt, écht was. Dat heb ik die middag nog een aantal keren herhaald, haha! 
 


Het is een drukke tijd zo kort na Symphonica, de presentatie van mijn album ‘Evenwicht’ en de live-shows van The Voice of Holland maar ik had deze dag voor geen goud willen missen! Naast de paar foto’s die ik nu vast met jullie deel is er ook een filmpje gemaakt van deze photoshoot en dat wil ik graag vast met jullie delen. Het laat niet alleen zien hoe mooi Lisanne is maar het laat haar sprankelende persoontje, haar prachtige lach en haar kracht zo goed zien, dat kan ik niet voor mezelf houden!Wanneer het album van Lisanne precies uitkomt weet ik nog niet precies, maar dat het in het voorjaar van 2016 zal zijn, dat weet ik in ieder geval wel. Ik hoop echt dat jullie het album van Lisanne massaal aan zullen gaan schaffen niet alleen omdat ze fantastisch zingt en prachtige liedjes schrijft, maar ook omdat Lisanne dit zo verdient!  Zodra het album klaar is en in de verkoop gaat zal ik het jullie laten weten!

Groetjes,

Marco