Liveshow 3!

27 November 2014

Liveshow 3!

Na twee liveshows met Clashes, waarin elke coach afscheid moest nemen van vier van hun acht kandidaten, was vanavond de eerste liveshow waarin alle overige vier talenten van elk team op mochten treden. Een solo optreden is, na een serie van battles en clashes, toch weer heel anders en mede daardoor ook behoorlijk spannend voor de kandidaten.Van de 16 overgebleven talenten zouden er na vanavond nog maar 12 overblijven. Het publiek bepaalt welke twee talenten per team er direct doorgaan naar de volgende liveshow. De coach beslist dan welke van de overige twee doorgaat naar de volgende liveshow en voor wie het Voice avontuur ophoudt. Een beslissing die je eigenlijk helemaal niet wilt nemen als coach want ik gun het natuurlijk al mijn talenten om zo ver mogelijk te komen in deze show! Ik probeerde er dan ook maar niet te veel aan te denken de afgelopen dagen want het idee alleen al bezorgde me een knoop in mijn maag.


Het zijn intensieve dagen rond de liveshows. Liedjes uitzoeken, repeteren, inzingen en opnemen. Dat vergt veel voorbereiding en flexibiliteit van de kandidaten maar ik mag in mijn handjes knijpen met het mijn team want eigenlijk verloopt dit allemaal erg voorspoedig.  En wat zijn mijn kandidaten behalve talentvol ook stuk voor stuk bijzonder lieve en warme persoonlijkheden! Ik ben trots van mijn teen tot aan mijn kruin op dit team!

De show werd geopend door de rockband Kensington, die samen met Duncan en Guus, de kandidaten van Ilse hun grote hit ‘Streets’ ten gehore brachten. Team Ilse was ook als eerste aan de beurt, waarna mijn kandidaten zich konden voorbereiden op hun performance.
‘The Days’ werd op fantastische wijze  gezongen door Rob, die als eerste uit Team Borsato het podium mocht beklimmen.    
MELL wist de hele zaal kippenvel te bezorgen met haar adembenemende vertolking van Michael Bolton’s ‘How Am I Supposed To Live Without You’. Met ‘Buttons’ van The Pussycat Dolls liet O’G3NE zich van een heel andere kant zien dan we tot nu toe van hen gewend waren, maar de magie die ontstaat als deze drie meiden samen zingen was ook bij deze performance onveranderd. Sjors zong het prachtige ‘Laat Me Niet Alleen’, een Nederlandstalige versie van Jacques Brel zijn ‘Ne Me Quitte Pas’. Wat wist hij het publiek mee te nemen in zijn verhaal met zijn prachtige stem!En dan mag er gestemd worden. Dit jaar kan dat gratis via de RedRoom App, al kun je natuurlijk ook nog steeds smssen of bellen voor je favoriet. Het publiek koos uiteindelijk voor O’G3NE en Sjors. Een keuze die ik meer dan begrijp en waar ik ook volledig achtersta. Dat betekende alleen wel dat ik moest kiezen tussen Rob, die zulke enorme stappen had gemaakt van de achtergrond naar de voorgrond, zijn zaakjes altijd zo goed voor elkaar heeft en zo geniet van ieder onderdeel van dit avontuur en MELL die mijn coachadvies (‘Bedenk waar dit liedje voor jou overgaat, want ik wil het voelen!’) zo goed had opgevolgd dat ze na haar prachtige uitvoering helemaal emotioneel werd. En zij overigens niet alleen! Het is mijn minst favoriete onderdeel van de show, maar het hoort er nu eenmaal bij. Ik besloot met MELL door te gaan naar liveshow 4!

Al deze nummers zijn natuurlijk ook te downloaden in iTunes:

Wat gebeurt er toch iets magisch als de meiden van O’G3NE samen zingen. Hun versie van ‘Buttons’ is het downloaden waard!
Het prachtig gezongen, kwetsbare ‘Laat Me Niet Alleen’ van Sjors moet je absoluut hebben.
Met ‘How Am I Supposed To Live Without You’ zagen we MELL van een hele andere kant, wauw!
The Voice of Holland mag dan voorbij zijn voor Rob, we gaan zeker nog meer van hem horen! These Are The Days We Won’t Forget!Volgende week dus Liveshow 4 alweer, dat gaat opnieuw een spectaculaire uitzending worden met heel veel mooie muziek!

Groetjes,

Marco

P.S. De uitzending kun je overigens hier terugkijken!