Liveshow 3!

19 December 2015

Liveshow 3!

Na weer een enorm drukke week voor alle kandidaten was het alweer tijd voor Liveshow 3 van The Voice of Holland. Op televisie zie je natuurlijk alleen de liveshow zelf, maar vergis je niet want het is keihard werken voor de kandidaten. Niet alleen moeten er liedjes gekozen en dus ook gerepeteerd worden, daarnaast moet er met de dansers geoefend worden, met de band, repeteren we voor het licht en lopen we de hele show als generale repetitie ook nog eens door. 

Met al deze factoren is het al een drukke week maar we besteden ook een hele dag aan het opnemen van de instarts die je tussen de diverse optredens door ziet, de korte filmpjes waarin de kandidaten wat meer vertellen over hun optredens en over henzelf. Deze keer vonden de opnamen van de instarts plaats in een tuincentrum in het zuiden van het land. Maar hoewel de dagen dus druk zijn, zijn het ook enorm gezellige dagen waar alle kandidaten erg van genieten! 

Liveshow 3 werd geopend door niemand minder dan Ellie Goulding met haar ‘Love Me Like You Do’ maar aan haar zijde stonden mijn meiden: Maan en Melissa. En dat spetterde direct van het podium af! Lekker als de opening zo goed loopt en mijn meiden zich zo staande weten te houden naast zo’n zangkanon als Ellie Goulding!

Alle drie mijn kandidaten zaten tot onze grote blijdschap nog steeds in de liveshows waar zowel Team Sanne, Team Ali en Team Anouk met twee kandidaten Liveshow 3 ingingen. Van Team Borsato was Jared de eerste die zijn optreden mocht doen en zijn ‘Uptown Funk’ was te gek! Wat past dit nummer Jared als een jas! Het is een nummer dat Jared op het lijf geschreven is en waarin hij niet alleen zijn zangkwaliteiten maar ook zijn fantastische soepele dancemoves in kwijt kan. Jared zorgt ervoor dat een zaal vol mensen niet stil kan blijven staan en dat is een fantastische gave.
 


Melissa was de volgende uit Team Borsato die haar nummer mocht zingen en zij zong ‘Don’t Let Go’ van En Vogue. Het is geen makkelijk nummer maar Melissa, om in de termen van Anouk te spreken ‘nailde’ het! De danseressen, de plexiblokken, het vuur dat bij haar optreden gebruikt werd, het maakte het af. Melissa werkt enorm hard aan de puntjes die beter kunnen en ze gaat per week vooruit. Ik ben ontzettend trots op haar! Melissa heeft tijdens zowel Liveshow 1 als Liveshow 2 in de Danger Zone gezeten maar het bijzondere is dat ze dat alleen maar gebruikt om haar optreden te versterken en zich er niet door van de wijs laat brengen. 

De laatste van Team Borsato, en ook de laatste kandidaat van deze avond, was Maan. Maan zong een uptempo nummer, ‘How Deep Is Your Love’ van Calvin Harris en na het kwetsbare ‘Warrior’ dat Maan vorige week ten gehore bracht bewees ze dat ze dit soort uptempo nummers ook aankan. Ik geef toe, ons hele team hoort Maan het liefste een mooie ballad zingen, maar voor de dynamiek van het programma moet je daarin ook kunnen varieren. Vanavond bewees Maan dat ze ook een liedje als dit helemaal ‘Maan’ kan maken.
 


Het moment dat de lijnen gesloten worden en het wachten is op de definitieve uitslag is werkelijk bloedstollend. Het kost me moeite om op die momenten op mijn stoel te blijven zitten en niet te gaan ijsberen want die uitslag duurt me altijd veel te lang, haha! 
En dan ineens is het zover en blijkt dat Jared, Melissa en Maan door zijn naar Liveshow 4! Ik kon wel door het dak schieten van vreugde, hoe te gek is dat! Alle drie mijn kandidaten nog steeds in de race, Team Borsato is voor Liveshow 4 nog steeds in tact en het maakt me beretrots op mijn drie kanjers! Afscheid nemen moesten we van Neda, uit Team Anouk. Neda is een zangeres met veel kwaliteiten en daarnaast een ongelofelijk lieve persoonlijkheid die altijd positief is. We zullen haar bij The Voice of Holland missen!

In tegenstelling tot eerdere seizoenen hebben we dit seizoen een pauze van twee weken omdat zowel Kerst als Oud en Nieuw op een vrijdag vallen. Dat is even anders maar het geeft zowel alle kandidaten als alle coaches even de tijd om bij te tanken na deze drukke periode. Hoewel het een geweldig leuke periode is is het ook een energievretende periode en deze break van twee weken geeft ons de tijd om weer frisse energie op te gaan doen. Liveshow 4 zal op 8 januari zijn!

Ikzelf zal de komende twee weken gaan genieten van een vakantie met mijn gezin en alle kandidaten gaan ook hun rust nemen, hun stemmen even wat lucht geven en hun sociale contacten, die ook zeker te lijden hebben onder alle drukte, weer aanhalen.

Hierbij wil ik jullie direct allemaal heel fijne kerstdagen en een lekker Oud en Nieuw wensen.
Geniet vooral van elkaar, jongens, want dat is uiteindelijk het belangrijkste dat er is!

Groetjes,

Marco