Liveshow 5: de halve finale!

13 December 2014

Liveshow 5: de halve finale!

Steun de kandidaten uit Team Borsato door hun single te downloaden!

O’G3NE – ‘Magic’ download je hier!
SJORS  – ‘In Het Zicht Van De Haven’ download je hier!

De halve finale van The Voice of Holland!

Het was een kort nachtje, vannacht! Na de halve finale van vrijdag had ik zoveel adrenaline dat ik er bijna niet van kon slapen, maar wat een droomscenario vond gisteren plaats! Alle coaches hadden nog twee kandidaten in hun team die moesten battelen tegen de kandidaat van een andere coach. Hoe we tot die samenstelling waren gekomen kan je hier zien:Het betekende dat mijn kandidaten in de eerste twee battles zouden moeten strijden. Sjors moest uit Team Borsato als eerste, nadat zijn tegenstander April en Dr. Rum (Team Ali) een feestje hadden gebouwd met een mashup van Hey Soul Sister en Whistle. Sjors had gekozen voor één van de mooiste liedjes uit de Nederlandse geschiedenis namelijk De Verzoening van Frank Boeijen.
Eerder op de dag had Sjors het heel moeilijk gehad. Met de finale zo binnen handbereik merkte hij dat zijn drive om die te bereiken erg groot was, er was niets wat hij liever wilde dan dat. Hoewel ik dat natuurlijk begrijp, probeerde ik Sjors uit te leggen dat het wedstrijdelement in deze fase er niet meer echt toe doet. Hij wilde Nederland laten zien wat hij kan, wat zijn passie is, waar hij helemaal voor wil gaan en het allerliefste doet. Dat had hij gedaan en dat zou hij vanavond opnieuw moeten doen. Als hij zou zingen zoals hij dat het liefste doet, zou het goedkomen, vertelde ik. En dat deed hij. Hij was ontspannen en straalde en in een decor vol sfeervolle lampjes zong hij het liedje met een overgave waar Heer en Meester Frank Boeijen trots op kon zijn!Met een grote meerderheid aan stemmen won Sjors zijn crossbattle, wat betekende dat hij ook meteen zijn single In Het Zicht Van De Haven mocht zingen. Dit liedje staat op het moment van schrijven op #2 in iTunes, wat een geweldige prestatie is! Deze single is speciaal voor Sjors geschreven door Ton Dijkman en Henk Pool en vertelt het verhaal van Sjors op een ingetogen en overtuigende manier.De tweede crossbattle deze avond vond plaats tussen O’G3NE uit Team Borsato tegen Megan uit Team Ilse. Mijn meiden begonnen met het liedje ‘Hold On’ van Wilson Philips. Een pakkend nummer dat ze zich volledig eigen hebben gemaakt zonder het origineel geweld aan te doen, heel mooi!Megan mocht hierna haar song doen en dat was de grote hit van Pat Benatar ‘Love Is A Battlefield’. Megan vocht voor wat ze waard was en zette zeker geen slechte prestatie neer, maar de meiden van O’G3NE bleken toch echt een maatje te sterk voor haar. Met een overweldigende hoeveelheid stemmen zong O’G3NE zing naar de finale van The Voice of Holland seizoen 5!
Dat betekende meteen dat ze hun single ten gehore mochten brengen. Geschreven door hun vader, geproduceerd door ondergetekende, is ‘Magic’ nu al een enorme hit!
Ze staan op de eerste plaats in iTunes en hebben daarmee Trijntje van die plek gestoten.De twee crossbattles die nog over waren, waren ook bijzonder te noemen. Emmaly (Team Trijntje) won van Duncan (Team Ilse) en Guus (Team Ali) won heel verrassend van David (Team Trijntje). Dat betekent dat Emmaly en Guus met Sjors en O’G3NE in de finale staan volgende week!

Daar doen ze zoals het er nu uitziet allemaal hun single, een liedje wat ze eerder hebben vertolkt tijdens The Voice of Holland en… een duet!

A.s. vrijdag, 20.30 uur, RTL4!

Groetjes,

Marco